ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Λαρισινές «φωνές» διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ.

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2017 17:20

Στη μεγαλύτερη έκθεση της δεκαετίας θα πάνε για να φωνάξουν για τα… μεγαλύτερα προβλήματα επίσης της δεκαετίας. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι θα φύγουν από τη Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να ενώσουν τις φωνές της διαμαρτυρίας μαζί με άλλους επαγγελματίες απ’ όλη την Ελλάδα.

Η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που έχει έντονο επιχειρηματικό χαρακτήρα με 1.500 εκθέτες έναντι 1.015 της περσινής διοργάνωσης ξεκινά μεθαύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 του μηνός. Την ημέρα της έναρξής του έχει προγραμματιστεί στις 18.00 το μεγάλο συλλαλητήριο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας θα συμμετάσχει στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική ανακοίνωση στέλνουν μήνυμα αντίστασης. Η αναχώρηση θα γίνει από το Αστυνομικό Μέγαρο στις 4 το απόγευμα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι και οι εκπαιδευτικοί. Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τα συνδικάτα, στη μεγάλη πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας των Μνημονίων, μεθαύριο Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το μεσημέρι στις 14:00 από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Αγωνιστικό κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, μεθαύριο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής των Μπλόκων «κανένας μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «δίκαιης ανάπτυξης». Αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον αγροτικό χώρο, στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» θα είναι «μια από τα ίδια και χειρότερα». Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις - ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια. Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων στα λίγα χέρια μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων».

Καταλήγοντας η Επιτροπή Μπλόκων αναφέρει: Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ που μπορεί ν’ αποτελέσει την αφετηρία νέων, ακόμα πιο αποφασιστικών και μαζικών λαϊκών αγώνων, ενάντια την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, θα μετάσχουν Λαρισαίοι δημόσιοι υπάλληλοι με απόφαση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που μεταξύ άλλων αφορούν στην αξιολόγηση, το μισθολογικό αλλά και σε συνταξιοδοτικά θέματα. Για τον σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν μεθαύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 2.00 μ.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας».

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., σε Εγνατία και Αγ. Σοφίας. Μάλιστα με της ανακοίνωση πως «ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε από τη ΔΕΘ με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο μετάλλαξε σε έναν ατέλειωτο μνημονιακό οδοστρωτήρα, ο οποίος περνάει την ομιλία του στη ΔΕΘ από την κρισάρα των «δανειστών», ενώ έχει αναθέσει την όποια ανασυγκρότηση της χώρας στα χέρια της ασύδοτης ιδιωτικής πρωτοβουλίας (ντόπιας και ξένης), θα προσπαθήσει και στη ΔΕΘ να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού και της νεολαίας, μιλώντας για δήθεν δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθησία, ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης μέσω της τρίτης αξιολόγησης».

«Σήμερα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση πως «είναι αναγκαίο όσο ποτέ η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από τον χώρο της Λαϊκής της Τετάρτης δίπλα στον Πηνειό στις 4 το απόγευμα θα αναχωρήσουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για να συμμετάσχουν στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση της κερδοφορίας του. Υπόσχονται ευέλικτες θέσεις εργασίας - δουλειά λάστιχο, χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς πείνας. Από την εφαρμογή του νέου «αναπτυξιακού» νόμου, μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να δοθούν σε πρώτη φάση στους επιχειρηματικούς ομίλους περί τα 3,6 δισ. ευρώ που προέρχονται τόσο από την άμεση διοχέτευση κρατικού χρήματος (κονδύλια ΕΣΠΑ και Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και από τις φορολογικές απαλλαγές που παρέχονται απλόχερα, με στόχο την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και καταλήγει «Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια. Όσο η οικονομία είναι σχεδιασμένη να υπηρετεί τα κέρδη και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι και προκοπή, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass