3.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Τριήμερο αστυνομικών μέτρων

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 16:11

ΑΘΗΝΑ

Ένα καυτό τριήμερο έχει να διαχειριστεί η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενόψει κυρίως της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Κομοτηνή,

αλλά και των σημερινών εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς. Στην Αθήνα βρίσκονται, ήδη, 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του την Πέμπτη το πρωί.
Από την Ελληνική Αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του κ. Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που θα μετατρέψουν σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσας, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου Προέδρου. Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ' όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.
Σημειώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά. Πάντως, οι μετακινήσεις του Τούρκου Προέδρου θα είναι περιορισμένες, καθώς θα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και σύμφωνα με το πρόγραμμά του οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία και για τις σημερινές εκδηλώσεις, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τα μέτρα σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι αυστηρά για την ομαλή διεξαγωγή των δύο προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα, αλλά κυρίως για το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων. Για τα μέτρα θα χρησιμοποιηθούν περίπου 2.500 αστυνομικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass