ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Με μειωμένα δίδακτρα στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 16:22

ΑΘΗΝΑ
Με μειωμένα κατά 50% τα δίδακτρα, 20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο 8ο εξάμηνο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων του ΕΑΠ για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» (ΔΗΔ), στο οποίο προβλέπεται ετησίως η φοίτηση 20 υπαλλήλων ΔΕ των φυλακών. Κατά συνέπεια, χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους και τον τόπο εργασίας τους, θα μπορούν να σπουδάζουν σ' ένα συναφές με την εργασία τους γνωστικό αντικείμενο. Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προωθήσει διάταξη νόμου (άρθρο 30 παρ. 1 του σχέδιο νόμου για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης), για τη μερική χρηματοδότηση (κατά 50%) της φοίτησης ετησίως 20 υπαλλήλων φυλακών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Μάλιστα στο πλαίσιο συμφωνίας - συνεργασίας, πρόκειται να ενταχθεί στο 8ο εξάμηνο τού παραπάνω προγράμματος σπουδών ειδική θεματική για την αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική.Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία αυτή «εντάσσεται στη γενικότερη σωφρονιστική πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών, την υποστήριξή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που αυτό επιτελεί».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass