Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Πότε θα εκδοθούν οι νέες ταυτότητες

• Η αντικατάσταση θα γίνει με βάση το πρώτο γράμμα του επωνύμου του πολίτη

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 15:25

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Τεύχος Β 1476/27.04.2018) η υπουργική απόφαση για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τις παλιές.

Στην απόφαση αυτή αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για τις νέες ταυτότητες (για τις αρμόδιες αρχές έκδοσης, ο τύπος του δελτίου ταυτότητας, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση) ενώ ορίζεται ο τρόπος και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι όλοι οι πολίτες να αντικαταστήσουν παλιές με τις νέες ταυτότητες. Συγκεκριμένα η διαδικασία έχει ως εξής: Όταν θα διαπιστωθεί ότι η Διοίκηση είναι τεχνικά έτοιμη να εκδώσει τις νέες ταυτότητες, ο υπουργός Εσωτερικών θα εκδώσει τη σχετική διαπιστωτική πράξη. Από την ημερομηνία που θα εκδοθεί αυτή και μέσα σε προθεσμία πέντε ετών πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να αντικαταστήσουν τις παλιές με τις νέες ταυτότητες. Η αντικατάσταση θα γίνει με βάση το πρώτο γράμμα του επωνύμου του πολίτη ως εξής:
α. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Α έως και Ε, αντικαθίστανται εντός 12 μηνών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης (1ος χρόνος)
β. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Ζ έως και Κ, αντικαθίστανται εντός 12 μηνών, από το πέρας της προθεσμίας της προηγούμενης περίπτωσης (2ος χρόνος)
γ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Λ έως και Ο, αντικαθίστανται εντός 12 μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (β). (3ος χρόνος)
δ. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Π έως και Σ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (γ). (4ος χρόνος)
ε. Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Τ έως και Ω, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (δ). (5ος χρόνος)
Μέχρι την αντικατάστασή τους, τα παλαιά δελτία ταυτότητας θεωρούνται ισχυρά.
Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης - προσωποποίησής του, καθώς και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς των δικαιολογητικών και του δελτίου προς και από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών, το παράβολο ορίζεται στο μισό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass