Με 8μηνες συμβάσεις διασώζεται η λειτουργία κέντρων του ΚΕΘΕΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 16:23

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ:

 

Με συμβασιούχους διάρκειας οκτώ μηνών διασφαλίζεται η λειτουργία των προκήρυξη οχτάμηνων συμβάσεων, για να εξακολουθήσει η λειτουργία των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή του «Ποταμιού» κ. Κώστα Μπαργιώτα.

«Έχει ήδη υπογραφεί από την Οικονομική Διεύθυνση του Υπουργείου το σχετικό αίτημα. Στην συνέχεια θα υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα και τον Αναπληρωτή Υπουργό και θα πάει στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου», εξήγησε ο κ. Αν. Ξάνθος παραπέμποντας στο μέλλον μονιμότερη λύση στο ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος βουλευτής ανέδειξε το έργο που παράγεται από τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Μυτιλήνη κι εξήγησε πως «βάσει του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ η λειτουργία τους πρέπει να λήξει την 21.07.2015. Το ΚΕΘΕΑ έχει ζητήσει την πρόσληψη 42 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτώ μηνών, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΚΕΘΕΑ».

Στη δευτερολογία του ο κ. Κ. Μπαργιώτας ανέδειξε την προσφορά του ΚΕΘΕΑ Λάρισας σε ανθρώπους εξαρτημένους από το αλκοόλ, αλλά και στις οικογένειες τους. Όπως είπε, το συγκεκριμένο κέντρο είναι το μοναδικό στη Θεσσαλία που προσφέρει βοήθεια σε αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας. Μάλιστα, επαίνεσε την προσφορά των υπαλλήλων, οι οποίοι προσπαθούν να προσφέρουν τα μέγιστα αν και υπάρχουν έντονες λειτουργικές ελλείψεις.

«Πέρα από τις πολλές, θετικές, αλλά καμιά φορά μαξιμαλιστικές εξαγγελίες το Υπουργείο Υγείας δεν έχει νομοθετήσει μέχρι σήμερα για τα τεράστια προβλήματα του χώρου», επισήμανε ο κ. Κ. Μπαργιώτας για να του απαντήσει ο κ. Αν. Ξάνθος πως το Υπουργείο θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για την προσβασιμότητα των πολιτών στο σύστημα υγείας, την ενίσχυση και στήριξη των δομών και κυρίως τη διαφανή και δημοκρατική διακυβέρνηση του συστήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass