Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 14χρονου

Δεν γνώριζαν οι γονείς του την «κόλαση» που ζούσε

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 16:15

ΑΘΗΝΑ
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για το τραγικό συμβάν του απαγχονισμού του 14χρονου μαθητή, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αργυρούπολη.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 14χρονο στην αυτοκτονία φαίνεται ότι συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του, τους οποίους φέρεται ότι κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».
Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων.
Υπενθυμίζεται ότι τον 14χρονο βρήκαν απαγχονισμένο στο μπαλκόνι τα ξημερώματα της Κυριακής οι γονείς του.
Ο μαθητής φαίνεται ότι είχε αφήσει σημειώματα στα οποία περιέγραφε την κόλαση την οποία ζούσε λόγω του bullying που δεχόταν, και μάλιστα σε ένα τελευταίο κατονόμαζε έξι συμμαθητές του.
Ωστόσο, την κόλαση που ζούσε ο 14χρονος μαθητής φαίνεται να μην τη γνώριζαν οι γονείς του. Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις Αρχές δείχνουν άγνοια, καθώς, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένεια του 14χρονου δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση λόγω του σοκ που έχει υποστεί.
Οσοι μένουν γύρω από το Λύκειο όπου φοιτούσε ο ανήλικος λένε ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούν καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου.
Την ίδια ώρα, ένας γείτονας του 14χρονου, τονίζει ότι ο αυτόχειρας  ήταν ένας άριστος μαθητής, είχε παρέες και όλοι απορούν με την εξέλιξη αυτή. «Η οικογένειά του έχει ταβέρνα, ταΐζει τη μισή Αργυρούπολη, το παιδί μεγάλωσε εδώ, στην μπασκέτα και στην παιδική χαρά. Ηταν ένα παιδί όπως όλα τα παιδιά, δεν παρατήρησα κάτι ξεχωριστό. Συνάντησα μια δασκάλα του στο σούπερ μάρκετ και απορούσαμε πώς ένα τέτοιο παιδί, άριστος μαθητής, κατέληξε σε αυτή την πράξη. Είχε παρέες, ναι, τώρα αν είχε γίνει κάτι...». Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και αναμένεται να εξεταστούν οι λογαριασμοί του αυτόχειρα στα social media, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε ο 14χρονος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass