Οι κυματοθραύστες προσκρούουν σε διαφωνίες…

* ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΡΓΟ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΜΑΤΙ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 22:10
Με το νέο έργο τα υφιστάμενα δύο «Τ» θα αποκαθηλωθούν Με το νέο έργο τα υφιστάμενα δύο «Τ» θα αποκαθηλωθούν

Επανέρχονται κάτοικοι του Πλαταμώνα, επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες στην προ ετών διαφωνία τους με τη σημερινή αλλά και προηγούμενες δημοτικές αρχές σε ό,τι αφορά στην εξαρχής διαμόρφωση της παραλίας του Πλαταμώνα μετά και τη σχετική επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Δίου – Ολύμπου την οποία δημοσίευσε χθες η «Ε».

Βρεθήκαμε χθες στον Πλαταμώνα ώστε να ακουστεί και η άλλη άποψη που έχει να κάνει με το έργο που ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου εγκρίθηκε η πρότασή του για κατασκευή του λιμενικού έργου «Αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Πλαταμώνα» προϋπολογισμού 3.230.000 ευρώ. Το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή επτά υποθαλάσσιων κυματοθραυστών μήκους 90 μέτρων ο καθένας. Με την κατασκευή αυτού του έργου καθαιρούνται οι σημερινοί πρόβολοι και γίνεται επαναπλήρωση της ακτής με άμμο σε μήκος 1.150 μέτρων από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τον Φλοίσβο.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Κάτοικοι της παραλιακής περιοχής του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Πλαταμώνα επανέρχονται και απαιτούν τη διατήρηση των υπαρχόντων υπερυψωμένων βραχιόνων και των κάθετων προβόλων, αφού θεωρούν ότι το έργο πέτυχε 100% να προστατέψει την παραλία από τη διάβρωση αλλά και τις περιουσίες τους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να προχωρήσει η δημοτική αρχή εξωραΐζοντας και καλλωπίζοντας τους βραχίονες ώστε να γίνουν πόλος έλξης.

Επίσης σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει το έργο για την κατασκευή των υποθαλάσσιων βραχιόνων επ’ ουδενί δεν πρέπει να χαλαστούν οι παλιότεροι βραχίονες και πρόβολοι αλλά το έργο να λειτουργήσει επικουρικά με το υπάρχον έργο.

Επίσης μας αναφέρθηκε ότι σε κάποιο συρτάρι υπάρχει σχετική μελέτη η οποία προβλέπει με ελάχιστο κόστος τη συντήρηση των υφιστάμενων βραχιόνων και προβόλων.

Μιλώντας στην «Ε» ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας κ. Τάκης Γαλάνης είπε ότι: «Ήδη υπάρχουν αποτυχημένα παραδείγματα παρόμοιων έργων, όπως στην Παραλία Κατερίνης όπου παρόμοιο έργο δεν πέτυχε και η θάλασσα μπήκε στον Ναυτικό Όμιλο και στα θεμέλια κεντρικού ξενοδοχείου, γι’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε την ανακατασκευή του με όποιο νέο κόστος. Ράβε – ξήλωνε δηλαδή».

Ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας επίσης κ. Νίκος Κωτούλας θυμάται ότι το 1990 πριν την κατασκευή των «Τ» η θάλασσα έφτανε μέχρι τα υπόγεια των σπιτιών στην περιοχή.

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Αθανάσιος Πλιάτσικας σημειώνει με έμφαση αναφορικά με το νέο έργο ότι: «Δεν υπάρχει μοντέλο πρόβλεψης κίνησης των θαλάσσιων ρευμάτων και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία του εγχειρήματος. Για τον λόγο αυτό γιατί να καταστραφεί ένα επιτυχημένο υφιστάμενο καθεστώς, με ένα άλλο αμφιβόλου λειτουργικότητας;».

Στο ίδιο επίπεδο και οι παρεμβάσεις του κ. Ηλία Μητρούσια και του παλιού Πλαταμωνίτη κ. Απόστολου Γεροβασίλη ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην περιοχή αυτή του Πλαταμώνα γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 1980 και σημειώνει ότι το μεγάλο πρόβλημα προέκυψε από τη λανθασμένη κατασκευή του λιμανιού του Πλαταμώνα.

Στον Πλαταμώνα όμως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Πολίτες θεωρούν το νέο έργο θετικό, καθώς θεωρούν ότι με την κατασκευή του θα γίνει ανάπλαση της παραλίας στο σύνολό της και όχι σε ένα τμήμα όπως είναι σήμερα.

 

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass