Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυσε Τόσκα και αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. για ελλιπή αστυνόμευση

Ο Δήμαρχος του νησιού - Δυο συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 15:40

ΑΘΗΝΑ
Ο δήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ- χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο οποίος μέχρι πριν περίπου δέκα ημέρες είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί-, για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Κουκάς έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να εκθέσει εκ νέου την κατάσταση και να ζητήσει συνδρομή στο ζήτημα της αστυνομικής ενίσχυσης την οποία θεωρεί επιβεβλημένη σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.
Μάλιστα όπως τονίζει, δεν είναι η πρώτη φορά που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς και πριν από περίπου δύο εβδομάδες κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Σύρου για όλα όσα έκτροπα συμβαίνουν στη Μύκονο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο.Τι λΕει η αναφορΑ
Ο κ. Κουκάς στη μηνυτήρια αναφορά του εστιάζει στις ελλείψεις του αστυνομικού προσωπικού αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες πως υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό οι οποίες δυσχεραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των υπηρεσιών, αυξάνουν ραγδαία την εγκληματικότητα και μειώνουν σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αναφέρει δε ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής της Μυκόνου, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου 2018 αλλά και το 2017, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια λόγω της σωρείας των αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα κατά τους θερινούς μήνες αλλά και για την ανεπάρκεια του υπάρχοντος στη Μύκονο αστυνομικού προσωπικού, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανταπόκριση προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα απίστευτα αυτά φαινόμενα εγκληματικότητας στο νησί που προσβάλλουν τόσο έννομα αγαθά των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου (όπως επί παραδείγματι αυτά της ιδιοκτησίας, της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας), όσο και τη φήμη και εικόνα του νησιού σε διεθνές επίπεδο.
Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρει ότι παρά τις δραματικές εκκλήσεις για ενίσχυση της αστυνόμευσης δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση.ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Εν τω μεταξύ ταυτοποιήθηκαν από το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου οι δράστες για τον ξυλοδαρμό του δημοτικού συμβούλου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.
Σύμφωνα με το cyclades24, η αστυνομία εντόπισε δύο άτομα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος και ένας 28χρονος, ενώ αναζητείται ένας 26χρονος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.
Οι δράστες γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο τον κ. Ατζαμόγλου με αποτέλεσμα ο ίδιος να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.