Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον έσπρωξαν στον γκρεμό υπό την απειλή μαχαιριού

Τον έσπρωξαν στον γκρεμό υπό την απειλή μαχαιριού

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:40

ΑΘΗΝΑ
Σεσημασμένοι και γνωστοί από καιρό στις αρχές για κλοπές και διαρρήξεις είναι τα τρία, νεαρής ηλικίας άτομα, που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης για τη ληστεία εις βάρος του Νικόλα Μουστάκα που οδήγησε και στον θάνατό του, στην περιοχή του Φιλοπάππου. 

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι δύο Πακιστανοί που συμμετείχαν στη ληστεία, οι οποίοι, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν στην αστυνομία, απείλησαν τον άτυχο 25χρονο με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του στην προσπάθεια να τους αποφύγει και να πέσει στο κενό.
«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις δράστες κατά την ανάκριση τους αναφερόμενοι στην πτώση του 25χρονου στο κενό που του κόστισε τη ζωή του.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των τριών από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στην τσάντα, από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν. Αμφότεροι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν και αυτή η λεπτομέρεια έπαιξε το ρόλο της στην τωρινή σύλληψη, δεδομένου ότι έγινε διασταύρωση των στοιχείων τους.
Οι δυο Πακιστανοί, 17 και 25 ετών, επιχείρησαν να φύγουν από την Ελλάδα λόγω της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. τους πρόλαβε στην Ειδομένη, σε αντίθεση με τον τρίτο της παρέας, 28χρονο Ιρακινό στην υπηκοότητα, που συνελήφθη στην Αθήνα.
Οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 Σημειώνεται ότι οι δύο πακιστανοί δράστες είναι σεσημασμένοι για ληστείες του δρόμου με σπασμένα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ όλοι τους ήταν ανάμεσα στις προσαγωγές που είχαν γίνει το τελευταίο πεντάμηνο από την ευρύτερη περιοχή.
Ο 17χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές του 2018 για κλοπή και του είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα αν και ήταν αγνώστου διαμονής. Ο 25χρονος είχε καταδικαστεί για κλοπές ενώ ο 28χρονος είχε αιτηθεί ασύλου. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 17χρονος επιτέθηκε και λήστεψε την 23χρονη κοπέλα, ενώ οι άλλοι δύο τον 25χρονο. Το αποτύπωμα του Ιρακινού βρέθηκε στην σακούλα που είχαν μαζί τους οι δύο Πακιστανοί. Κομβικό σημείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξαν οι πληροφορίες αστυνομικών της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας που πολύ σύντομα συνέλεξαν στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχαν κλείσει τα κινητά τους τηλέφωνα μερικές ώρες μετά το περιστατικό του τραγικού θανάτου του 25χρονου Νίκου.
Η 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, φίλη του 25χρονου τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.
Οι αστυνομικοί στον τόπο της ληστείας είχαν βρει το κινητό τηλέφωνο του 25χρονου το οποίο στάθηκε αφορμή για τη λογομαχία που ενδεχομένως κατέληξε στη θανάσιμη πτώση.
Το κινητό τηλέφωνο της 23χρονης παρότι το είχαν αποσπάσει, οι αστυνομικοί το βρήκαν πεταμένο σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της συμπλοκής και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα ή DNA των δραστών.