Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 15:10
Μιχάλης Καλογήρου Μιχάλης Καλογήρου

ΑΘΗΝΑ

Μιχάλης Καλογήρου:

Δικηγόρος, υπ. Δικαιοσύνης

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου.

Ο κ. Καλογήρου, δικηγόρος, διατέλεσε παλαιότερα νομικός σύμβουλος του Νίκου Παππά και είχε την ευθύνη για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος, ενώ συνέδραμε και στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Με σπουδές στην Ιταλία, όπου και εργάστηκε για ένα διάστημα πριν επιστρέψει μόνιμα στην Αθήνα το 2001, συνεργάστηκε αρχικώς με μεγάλα δικηγορικά γραφεία, όπως του Φ. Κουβέλη, καθώς και στην ομάδα του εκλιπόντος Γ. Σταμούλη για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου από τους Ναζί.

Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα που συνδέονται με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετέχοντας στη δικηγορική εταιρεία του Σωτήρη Φέλιου, με δραστηριοποίηση στο Δίκαιο των ΜΜΕ.

Είναι μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού από μαθητής.

Κατερίνα Νοτοπούλου:

Στα 30 της υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Από υπεύθυνη γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου αναλαμβάνει υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Έχει επίσης ειδικευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Στέλεχος της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, «μπήκε» κατευθείαν στα βαθειά. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης.

Με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης. Έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στάθης Γιαννακίδης:

Οικονομολόγος, υφυπουργός Οικονομίας

Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα (33 ετών). Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατά τη ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Κατά τήν τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής καθώς και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Ολυμπία Τελιγιορίδου:

Κτηνίατρος, εθελόντρια Αρκτούρου

Κτηνίατρος, εθελόντρια Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών Δυτικής Μακεδονίας, Κυνοκομείου Καστοριάς, Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και Αρκτούρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, είναι η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Γεννήθηκε το 1966 στη Καστοριά, σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 1993 και 1996. Το 1998 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Εντάθηκε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστικής Επιτροπής και Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Κοινοβουλίου.

Ακρίτας Καϊδατζής:

Νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης

Ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Ακρίτας Καϊδατζής γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974. Είναι διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια ΑΠΘ, Ανοβέρου και Βρέμης. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ (2001-2003) και στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (2005-2006) και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ.

Κυριότερο έργο του, το «Συνταγματικά όρια και δεσμεύσεις των ιδιωτικοποιήσεων», (εκδ. Σάκκουλα -Θεσσαλονίκη 2006). Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό έργο «Ιστορία των Ελλήνων» (εκδ. «Δομή»-2006).

Gallery άρθρου