Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους 98 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι

Επίσκεψη Γεννηματά στην πυρόπληκτη περιοχή

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 16:06

ΑΘΗΝΑ
Μεγαλώνει η δραματική λίστα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 98, αφού χθες τα ξημερώματα κατέληξε μία ακόμα 83χρονη εγκαυματίας που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ.
Αναλυτικότερα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83, ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 15 άτομα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, ακόμη 24 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι τέσσερις σε μονάδες εντατικής φροντίδας (οι δύο εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ
Εν τω μεταξύ τις πληγείσες περιοχές από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, στον Νέο Βουτζά και το Μάτι, επισκέφθηκε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών και στελεχών της Παράταξης. Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με επιτροπές κατοίκων και συζήτησε για την αποκατάσταση των καταστροφών από τη μεγάλη πυρκαγιά.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι «έναν μήνα μετά την εκατόμβη των νεκρών και την καταστροφή, οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. O κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει. Υπάρχουν πολλά άμεσα και επείγοντα που πρέπει να γίνουν για να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή των ανθρώπων».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι συζήτησε με τις επιτροπές των κατοίκων την κατάσταση όπως τη βιώνουν και τις προτάσεις τους για το τι πρέπει να γίνει.
«Επιμένουμε στην άμεση υλοποίηση όλων όσων επιβάλλεται να προχωρήσουν και θα αναλάβουμε και νέες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες γι' αυτό. Όπως, επίσης, θα παρακολουθήσουμε σε σταθερή βάση με τακτικά κλιμάκια την πορεία εφαρμογής» σημείωσε.
Επίσης, επέκρινε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για «επικοινωνιακά παιγνίδια, όπως το θλιβερό θέατρο της Δευτέρας 23ης Ιουλίου, στο οποίο, δυστυχώς, πρωτοστάτησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή κυνισμό».
Τέλος, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ώστε να αποδοθούν το ταχύτερο και πλήρως οι ευθύνες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.