Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάθη παραδέχονται οι δύο στρατιωτικοί

Μπήκαν στην Τουρκία ακολουθώντας ίχνη στο χιόνι

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2018 16:51

ΑΘΗΝΑ
Λάθος εκτιμήσεις, όπως παραδέχονται οι δύο στρατιωτικοί, έγιναν αιτία να συλληφθούν και να περάσουν περιπέτεια διάρκειας 167 ημερών στις φυλακές της Αδριανούπολης, προκαλώντας άθελά τους έντονες παρασκηνιακές - και μη - αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.
Σχεδόν 15 ημέρες μετά την απελευθέρωσή τους και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσαν (την Τετάρτη 29/8 και την Πέμπτη 30/8 αντίστοιχα) στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού τι συνέβη στις 2 Μαρτίου του 2018.


Όπως αποκαλύπτει η Real News, ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι μαζί με τον Λοχία Κούκλατζη, εντόπισαν ίχνη στο χιόνι και σημάδια που τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε παρουσία τρίτων στο σημείο και συγκεκριμένα μεταναστών που μπήκαν παράνομα στη χώρα. Ίχνη ούρων μετέτρεψαν την υποψία τους σε βεβαιότητα και πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, βρέθηκαν ενώπιον Τούρκων στρατιωτών που τους σημάδευαν με όπλα καθώς είχαν περάσει σε ξένο έδαφος.
Σύμφωνα με τη Real News, ο Μητρετώδης υποστήριξε ότι αποφάσισε να μην οπισθοχωρήσει άμεσα, γιατί δεν γνώριζε αν ο λοχίας Κούκλατζης θα μπορούσε να τον ακολουθήσει και φέρεται να έχει παραδεχτεί στην κατάθεσή του ότι έκανε λάθος εκτίμηση στον τρόπο που αντέδρασε.
Ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο της κατάθεσης Κούκλατζη, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει μία ημέρα νωρίτερα ο Μητρετώδης.
Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών ολοκληρώνεται η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).