Προκηρύσσονται άμεσα 100 θέσεις δασολόγων - δασοπόνων

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 16:18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκατό θέσεις δασολόγων και δασοπόνων προκηρύσσονται τις επόμενες μέρες μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
«Θα προκηρυχθούν 70 θέσεις για δασολόγους και 30 για δασοπόνους προκειμένου να υποστηρίξουν την κατάρτιση των δασικών χαρτών καθώς το 55% έχει ήδη ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο αναμένεται να είναι έτοιμο φέτος» τόνισε ο κ. Φάμελλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση συναντήσεων που είχε στη Θεσσαλονίκη.


Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το λυόμενο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και συνοδεία της Δασάρχη Θεσσαλονίκης επιθεώρησε τις εργασίες του προγράμματος πυροπροστασίας, ενώ ενημερώθηκε και για την ολοκλήρωση της διαχειριστικής μελέτης του περιαστικού δάσους που θα εφαρμοσθεί το 2019.
Παράλληλα, είχε συνάντηση με μέλη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν οι αναδασώσεις, οι δασικοί χάρτες, οι αγριόχοιροι και οι Επιτροπές Αντιρρήσεων δασικών χαρτών που στη Θεσσαλονίκη είναι 4 και στη Χαλκιδική 10.
«Έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές πρόληψης δασικών πυρκαγιών με την προσθήκη νέων εργαλείων όπως για παράδειγμα οι μεικτές ζώνες δάσους - κατοικιών που βρίσκονται στο Πανόραμα και στα Πεύκα ή οι τουριστικές κατοικίες που είναι χτισμένες μέσα σε πευκώνες στη Χαλκιδική» διευκρίνισε ο υπουργός.
Όσον αφορά στον πληθυσμό των αγριόχοιρων, αναφέρθηκε στα συνεργεία εκδίωξης και κάρπωσης που έχουν συσταθεί, παροτρύνοντας τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους από αγριόχοιρους, να ενημερώνουν το Δασαρχείο και το δήμο.
Ο κ. Φάμελλος μετέβη στη συνέχεια στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να ενημερωθεί για επιμέρους θέματα που αφορούν και πάλι στους δασικούς χάρτες, τα όρια των οικισμών, τα πρόδηλα λάθη, κ.λπ.
Το απόγευμα συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ, όπου του παρουσιάστηκε το σχέδιο ανάπτυξης - ανάπλασης της Εκθεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass