Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Παυλόπουλος:

Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες

«ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ»

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 15:58

ΑΘΗΝΑ
Την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των μορφωμάτων του λαϊκισμού που φτάνουν τα όρια του ναζισμού και στοχεύουν στη διάλυση της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι οικονομικές πολιτικές, ώστε να μην ευνοούν τις κοινωνικές ανισότητες που τροφοδοτούν αυτά τα φαινόμενα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα αναδειχθούν από τις επικείμενες ευρωεκλογές.
ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις οικονομικές πολιτικές, επισημαίνοντας ότι η οικονομική πολιτική της Ευρώπης πρέπει να στηρίζει το κοινωνικό κράτος και να μην ευνοεί τις ανισότητες, διότι όλα τα μορφώματα του λαϊκισμού στηρίζονται στη φτώχεια και γενικότερα στη διεύρυνση των ανισοτήτων.
Κατά συνέπεια, σημείωσε, είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναδούμε τέτοιες πολιτικές και πρόσθεσε ότι ευτυχώς αυτό αποτελεί κοινή συνείδηση στην Ευρώπη.
Τάχθηκε  επίσης υπέρ της ενίσχυσης του πυλώνα της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, προκειμένου να μπορέσει η Ευρώπη να διαδραματίσει τον διαπλανητικό ρόλο που της αντιστοιχεί και επισήμανε το ζήτημα της Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας, ότι πρόκειται για μια υπαρξιακή αρχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία συνέδεσε άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα, καλώντας ορισμένους εταίρους μας να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη έχει αρχές, έχει αξίες και μόνο όσοι τις σέβονται, μπορούν να φέρουν πραγματικά τον τίτλο του ευρωπαίου εταίρου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνάντηση και τη θερμή υποδοχή, τού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Λετονού Προέδρου και τόνισε ότι περιμένουν να τον υποδεχθούν στη Ρίγα, στο πλαίσιο της επικείμενης 14ης ‘Ατυπης Συνάντησης των Αρχηγών Κρατών του Arraiolos Group στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.
Παράλληλα, τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. και ειδικότερα για το προσφυγικό ζήτημα αλλά και το θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και την στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τα θύματα που άφησε πίσω της.