Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις κάλπες δικαστές και εισαγγελείς

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 15:26

ΑΘΗΝΑ

Κάλπες θα στηθούν το ερχόμενο Σάββατο στις εισαγγελίες και τα Πρωτοδικεία της χώρας, προκειμένου δικαστές και εισαγγελείς να εκλέξουν τους νέους προϊσταμένους σε ιδιαίτερα κρίσιμες δικαστικές υπηρεσίες.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων σε εισαγγελίες και Πρωτοδικεία θα διεξαχθούν σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τη Δικαιοσύνη και ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται σημαντικές υποθέσεις.

Οι νέοι προϊστάμενοι που θα αναδειχθούν στις εισαγγελίες όσο και στα μεγάλα δικαστήρια (Εφετείο και Πρωτοδικεία), θα έχουν θητεία δυο ετών και θα κληθούν να διαχειριστούν τις υποθέσεις αυτές, πολλές εκ των οποίων έχουν ιδιαίτερα έντονη κοινωνική και πολιτική χροιά.

Συγκεκριμένα, από το Εφετείο της Αθήνας αποχωρεί ο προϊστάμενος του Θεόδωρος Κανελλόπουλος ο οποίος έχει προαχθεί στο βαθμό του αρεοπαγίτη. Υποψηφιότητα για να τον διαδεχθεί έχει θέσει ο πρόεδρος Εφετών Κων. Σταμαδιάνος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Μάλιστα, η υποψηφιότητα του κ. Σταμαδιάνου για τη θέση του προϊσταμένου του Εφετείου της Αθήνας είναι μοναδική.

Από τη θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας αποχωρεί ο κ. Αντώνης Λιώγας. Υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι ο νυν αναπληρωτής προϊσταμένου στην εισαγγελία Παντελής Στραγάλης και Ιωάννης Μωραϊτάκης, αμφότεροι εισαγγελείς Εφετών.

Από την ιδιαίτερα νευραλγική θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αποχωρεί ύστερα από δύο επιτυχημένες θητείες ο Ηλίας Ζαγοραίος. Δεν αποκλείεται ο κ. Ζαγοραίος να παραμείνει στην εισαγγελία μέχρι να ολοκληρωθεί η σημαντική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττικής, στις 23 Ιουλίου. Υποψηφιότητα για θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν θέσει τρεις εισαγγελείς και συγκεκριμένα η Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, Ευάγγελος, Ιωαννίδης και Γεώργιος Δούβας.

Τέλος, από τη θέση του προϊσταμένου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αποχωρεί ο Ελευθέριος Γεωργίλης. Το επίσης νευραλγικό αυτό πόστο – το Πρωτοδικείο της Αθήνας είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας – διεκδικούν οι πρόεδροι Πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας, Ιωάννα Κουκουράκη, Δημ. Σκουτέρης και Ειρήνη Κατινιώτη.