Ερώτηση για προβλήματα στρατιωτικών

ΤΟΥ ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 16:45

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό και οι οικογένειές τους υποστηρίζει ο Λαρισαίος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας σε ερώτησή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στην ερώτηση αναδεικνύονται τρία μεγάλα προβλήματα που αφορούν στη νέα παραμετροποίηση για τον υπολογισμό μορίων για τις μεταθέσεις αλλά και για τη συνυπηρέτηση –πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας-, τις θέσεις στις οποίες το προσωπικό μπορεί να εκτελεί «τον χρόνο διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας» καθώς παρατηρήθηκε ακόμη και προσωπικό, το οποίο έχει τοποθετηθεί σε Επιχειρησιακές Μονάδες, να μην μπορεί να εκτελέσει τον προβλεπόμενο «Χρόνο Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας» που προβλέπεται ανά βαθμό και ειδικότητα για την προαγωγή του στον επόμενο βαθμό.

Το τρίτο πρόβλημα αφορά στο γεγονός ότι τα στελέχη των Ε.Δ. είναι οι μοναδικοί Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις απαρχαιωμένες γραφειοκρατικές μεθόδους συνταγογράφησης, με την προϋπόθεση της προπληρωμής από τους ίδιους του συνόλου της δαπάνης και την αναμονή τουλάχιστον δύο μηνών για την επιστροφή του ποσού συμμετοχής του Δημοσίου.

Δεδομένων των προβλημάτων ο Λαρισαίος βουλευτής με την ερώτησή του διερευνά τις προθέσεις του υπουργού Άμυνας ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα, να αρθούν οι αδικίες και να διευκολυνθεί το στρατιωτικό προσωπικό και οι οικογένειές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass