Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ

Εκτός βουλής Ενωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και Ποτάμι

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 15:21

ΑΘΗΝΑ
Διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Με αναγωγή η διαφορά ανεβαίνει στο 11%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 21%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή: 7,5%, ΚΙΝΑΛ: 7%, ΚΚΕ 6%
Εκτός Βουλής Ενωση Κεντρώων (1,5%), ΑΝΕΛ (1%) και Ποτάμι (1,5%).
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η διαφορά ανεβαίνει στο 11% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 22%. Η ΧΑ ανεβαίνει στο 8%, το ΚΙΝΑΛ στο 7,5% και το ΚΚΕ στο 6,5%. Και πάλι πεντακομματική Βουλή με Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων να μένουν στο 1,5%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά του - της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων - από τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταληλότερο πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει 35% (έναντι 34% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ ο Αλ. Τσίπρας έχασε δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση καθώς συγκεντρώνει 22%.
 Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα και στην παράσταση νίκης με 37% προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 44% των πολιτών εκτιμά με μερική ή απόλυτη βεβαιότητα πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθεί οριστικά και από τις δύο χώρες. Στον αντίποδα, το 43% απαντά πως η συμφωνία θα φτάσει έως το τέλος.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον πυρήνα της πλευράς που προβλέπει ολοκλήρωση της συμφωνίας, με το 58% να αναφέρει πως οι Πρέσπες θα κυρωθούν από την Αθήνα και τα Σκόπια. Αντίθετα, δύο στους τρεις υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας διαβλέπουν «ναυάγιο».
Η δημοσκόπηση έκλεισε πριν την παραίτηση του κ. Κοτζιά, όμως σε κάθε περίπτωση αντανακλά τη δυσαρέσκεια των πολιτών με την κυβερνητική συνεργασία των δύο παρατάξεων. Το 63% δήλωσε πως βλέπει τις επιδόσεις της δικομματικής «μάλλον» ή «σίγουρα» αρνητικά, ενώ στην αντίπερα όχθη το 25% έκρινε τη συμπολίτευση θετικά.
Αισθητή είναι η απογοήτευση και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι αρνητικές γνώμες για τις κυβερνητικές επιδόσεις των δύο εταίρων υπερέχουν των θετικών κατά δύο μονάδες (47% έναντι 45%).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass