Αληθεύει πως ο Σόρος επένδυσε στη Συμφωνία των Πρεσπών;

Πυρά της αντιπολίτευσης για τα μυστικά κονδύλια

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 15:22

ΑΘΗΝΑ
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, απαντούσαν σαρκαστικά στο μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τα μυστικά κονδύλια.

«Επειδή ο πόνος καρδιάς φαίνεται να έχει προκαλέσει και σύγχυση στον κ. Τσίπρα, να του υπενθυμίσουμε ότι τις προχθεσινές καταγγελίες για αδιαφάνεια στο Υπουργείο των Εξωτερικών τις έκανε ο κ. Καμμένος. Θα πει κάτι γι’ αυτό ή δεν έχει την άδεια του συνεταίρου του;» ανέφεραν οι πηγές της Πειραιώς.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ
Το θέμα των μυστικών κονδυλίων φέρνει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το τι ακριβώς ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτούν εάν αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πέραν των πολιτικών διαφωνιών, η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την «προώθηση» της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Και ακόμα, αν αληθεύει πως οι κατηγορίες αυτές και η δική του αδρανής στάση αποτέλεσε την αιτία της παραίτησης του υπουργού των Εξωτερικών.

ΤΟ ΚΚΕ
«Όσο σημαντικό είναι να διερευνηθεί η υπόθεση με τα μυστικά κονδύλια, άλλο τόσο υποκριτικό είναι να πέφτουν ορισμένοι απ' τα σύννεφα, αγνοώντας δήθεν την ύπαρξή τους», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.
Όπως σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, «τα μυστικά κονδύλια αποτελούν, ειδικά στους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας, πρακτική όλων των κυβερνήσεων και φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αποτέλεσε, ούτε στο ζήτημα αυτό, εξαίρεση».
Και η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει: «Γι' αυτόν τον λόγο ο λαός χρειάζεται να κρατά μικρό καλάθι ότι κάτι ουσιαστικό θα αποκαλυφθεί απ' αυτήν την ιστορία».

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα και για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων ζητά, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας τα ακόλουθα:
«Για την Ένωση Κεντρώων δεν υπάρχουν μυστικά κονδύλια, υπάρχουν μόνο φανερά κονδύλια σε όλα τα υπουργεία γιατί διαχειρίζονται κρατικό χρήμα. Επομένως, είναι όλοι υπόλογοι και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας και στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και σε όλα τα υπουργεία και να ελεγχθεί όλη η τελευταία δεκαετία, γιατί τα υπονοούμενα δεν αφορούν μόνο στον κ. Κοτζιά, αφορούν όλους που "είχαν το μαχαίρι και έκοβαν το καρπούζι"».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
«Ο κ. Τσίπρας ζητάει να πειθαρχήσουν όλοι στην Κυβέρνηση στη γραμμή υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να είναι όλοι σύμφωνοι, ενώ έχουν διαφορετικές απόψεις; Φοβόμαστε ότι βασιλεύει παντού η παράνοια. Ζητά ο κ. Τσίπρας πειθαρχία σε μια γραμμή, ενώ οι γραμμές είναι δυο και διαμετρικά αντίθετες. Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass