Κοτζιάς:

Κάναμε μια συμφωνία

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 15:29

ΑΘΗΝΑ
Στην πρώτη δήλωση μετά την παραίτησή του προέβη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μια ημέρα μετά το αιχμηρό σχόλιό του στο Twitter κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε με νόημα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης «Πράττω», πως «κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός». Ερωτηθείς δε, ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, ο ίδιος απάντησε ότι «αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά». Η επομένη πολιτική τοποθέτηση του κ. Κοτζιά αναμένεται με ενδιαφέρον στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόθεση του απερχόμενου υπουργού να μιλήσει με υψηλούς τόνους για το θέμα της παραίτησής του μετά και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και τα υπονοούμενα που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου από τον Πάνο Καμμένο. Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα και ισχυρή γνώμη, δύσκολα μπορούσε να προσαρμοστεί στην ιδιότυπη ισορροπία που ουσιαστικά του πρότεινε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή να διατηρεί την αρμοδιότητά του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα να πρέπει να ανέχεται την «αυτόνομη πολιτική» του Πάνου Καμμένου. Παρότι ο ίδιος υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει διαχειριστεί την τρέχουσα ανοιχτά φιλοαμερικανική στροφή της ελληνικής κυβέρνησης, εντούτοις δεν είναι κάποιος που εύκολα θα δεχόταν τους χαρακτηρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ
Περιλαμβανομένου του κ. Κοτζιά, το «Πράττω» διαθέτει τρεις βουλευτές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία: τον ίδιο τον κ. Κοτζιά (Επικρατείας), τον Νίκο Τόσκα (Β' ΑΘήνας) και τη Γεωργία Γεννιά (Β' Πειραιά). Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους τρεις παραπάνω βουλευτές, κι άλλοι δύο, οι κ.κ. Γ. Καραγιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων και Γ. Ντζιμάνης, βουλευτής  Κοζάνης αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ. Αυτό σημαίνει αυτόματα πως ο κ. Κοτζιάς τελικά δεν ελέγχει 3 αλλά... 5 βουλευτές γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει άλλου τύπου αντιδράσεις  στο κυβερνητικό στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει το περιβάλλον του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς έχει ήδη αποφασίσει να κρατήσει την έδρα του, αλλά και να προωθήσει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες την κατάθεση πρότασης νόμου για τον έλεγχο των απόρρητων κονδυλίων όλων των υπουργείων. Αυτό σημαίνει ότι ο Νίκος Κοτζιάς σχεδιάζει να συνεχίσει την αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη συγκυβέρνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass