Στη Λαμία ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 16:15

Στη Λαμία ιερούργησε για πρώτη φορά ως μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο νεοεκλεγείς και άρτι χειροτονηθείς σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου και Ελευθερωτή της Άγιου Απόστολου και Ευαγγελιστή Λουκά.

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Νικολάου, ο σεβ. Ιερώνυμος χοροστάτησε και μίλησε στον Μέγα Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, απευθύνοντας θεολογικό, κατηρτισμένο και γεμάτο πνευματικές διδαχές λόγο, τονίζοντας την αξία της Εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά καθώς και τη θαυματουργική διάσωση και απελευθέρωση της πόλεως από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Έθιξε το μεγάλο έγκλημα των εκτρώσεων, το οποίο δυστυχώς διαπράττεται καθημερινά και στην πατρίδα μας με αποτέλεσμα, βάσει των στατιστικών ερευνών, κάθε χρόνο να χάνονται 80.000 ψυχές παιδιών που δεν προλαβαίνουν να δουν το φως της ημέρας.

Αμέσως μετά τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, στο τέλος της οποίας ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη η μεγαλειώδης Ιερά λιτανεία των Αγίων εικόνων της Παναγίας της Οδηγήτριας και του Ευαγγελιστού Λουκά, ενώ η πομπή κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο θα παραμείνουν οι Ιερές εικόνες για μία εβδομάδα προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass