Κοτζιάς:

Αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρόμικα χέρια

Δήλωσε ότι θα κινείται στα αριστερά του κόμματος, ως ένα είδος αριστερής συνείδησης

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 15:26

ΑΘΗΝΑ
Ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς μπορεί να ξεκαθάρισε ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ωστόσο φανέρωσε τη διάθεσή του να φτάσει την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο στα άκρα, αλλά και με όσα κυβερνητικά στελέχη του ασκούν κριτική.

Μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «Πράττω» δήλωσε πως θα συνεχίσει να συμπλέει με την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά όχι με την κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας νέες παρεμβάσεις στο μέλλον, καθώς, όπως τόνισε, θα κινείται στα αριστερά του κόμματος, ως ένα είδος αριστερής συνείδησης, αφήνοντας και πάλι υπονοούμενα για διάβρωση του χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της σύμπλευσης με τους ΑΝΕΛ.
Τέλος, επέμεινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, γιατί σε αντίθετο ενδεχόμενο «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».
Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων από την κυβέρνηση του ασκούν κριτική για την απόφασή του να παραιτηθεί, αλλά και κατά του ΥΠΕΘΑ.  
«Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά», είπε ο κ. Κοτζιάς μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ.
Βάλλοντας εναντίον του κ. Καμμένου, ο κ. Κοτζιάς είπε πως το Υπουργείο Άμυνας δεν διαδραματίζει ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά οφείλει να υπερασπίζεται τις επιλογές της διπλωματίας. Τόνισε πως η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».
Εκανε μάλιστα λόγο για «οχετό που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα». Ο κ. Κοτζιάς προσέθεσε, δίχως να αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πως στην σημερινή συγκυρία απαιτείται σοβαρότητα κι όχι «τυχοδιωκτισμός».

«Αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρόμικα χέρια»
Σε ό,τι αφορά στα μυστικά κονδύλια υπερασπίστηκε τον εαυτόν επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αλλά και αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον Πάνο Καμμένο: «Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρόμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πώς έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο που έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους».
Στην συνεδρίαση, προσήλθε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά (Α' Πειραιώς) αλλά όχι και ο Νίκος Τόσκας. Πληροφορίες που ήθελαν να δίνουν το «παρών» και άλλοι βουλευτές, δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο μεν Γιάννης Καραγιάννης (Ιωαννίνων) βρίσκεται στη Γενεύη στην παγκόσμια διακοινοβουλευτική IPU ενώ σήμερα πρωί πετάει για Λονδίνο, ο δε Γιώργος Ντζιμάνης (Κοζάνης) μετέβη στην εκλογική του περιφέρεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass