Εκλογές, ο μόνος τρόπος για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Παράγονται όλο και περισσότερα τετελεσμένα, δήλωσε από την Κεφαλονιά ο Κ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2018 16:13

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Δυστυχώς, καθώς προχωράει η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία αυτή όποτε κι αν έρθει στην ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν πρόκειται να το κάνει γιατί θεωρούμε ότι είναι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, από την Κεφαλονιά.
«Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν έρθει προς κύρωση στο Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να μην αποφανθεί μόνο για την τύχη της χώρας αλλά και για τη συμφωνία αυτή, η οποία θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, σχολίασε ότι η εικόνα των τελευταίων ημερών στην ΠΓΔΜ, πριν από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων δεν συνάδει με μια χώρα που μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ
Την Κεφαλονιά που γιόρταζε χθες τον πολιούχο της,  Αγιο Γεράσιμο, επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί παραβρέθηκε στη Λιτανεία του Αγίου Γερασίμου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς. Αμέσως μετά έκανε μια βόλτα στα μαγαζιά όπου συνομίλησε με ντόπιους, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη της ΝΔ. Στο πλευρό του βρέθηκε η Ρόδη Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη ΝΔ, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πόσταρε μερικές φωτογραφίες από την περιοδεία του στο νησί και έγραψε στo Twitter: «Σήμερα είμαι στην Κεφαλονιά, στη γιορτή του Αγ. Γερασίμου μαζί με την κ. Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που στηρίζει η ΝΔ. Είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία και διεθνή εμβέλεια που θα δώσει στα νησιά μας την εξωστρεφή αναπτυξιακή προοπτική που στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass