Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία Καναδά

Εντονη καταδίκη «Ρουβίκωνα» από ΥΠΕΞ και αντιπολίτευση

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 15:45

ΑΘΗΝΑ

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.

Περίπου 10 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επιτέθηκαν στην πρεσβεία, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές και τράπηκαν σε φυγή. Αρχικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, που στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερο.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση καταδικάζει την επίθεση, ενώ σημειώνει ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Οι αρμόδιες αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπαίτιοι, υπογραμμίζει ακόμη το υπουργείο.

Αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΝΔ: ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι «συλλογικότητες» του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτος, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας της ΝΔ, ενώ επικρίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους «Ρουβίκωνες».

«Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι ‘‘συλλογικότητες’’ του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους. Σειρά αυτή τη φορά είχε η πρεσβεία του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους “Ρουβίκωνες”, ενώ ειδικά η κ. Παπακώστα ακόμη ψάχνει τη διεύθυνση που θα στείλει το λογαριασμό για τις ζημιές. Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας.

Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι όσο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δράστες των επιθέσεων αυτών θα συνεχίζουν ακάθεκτοι το “έργο” τους».

*Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο των διάφορων μπαχαλάκηδων, τονίζει το Ποτάμι.

«Οι κουκουλοφόροι και οι κρανιοφόροι συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους, χτυπώντας ξένες πρεσβείες και δημόσια κτίρια. Σειρά σήμερα είχε η πρεσβεία του Καναδά», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων μπαχαλάκηδων. Αν στην κυβέρνηση δεν ξέρουν πού θα τους βρουν ας περάσουν, τις ώρες που δέχονται το κοινό φυσικά, από τα γραφεία τους στη Φιλοσοφική», σημειώνει ακόμη, κάνοντας αναφορά στα γραφεία του «Ρουβίκωνα» εκεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass