Κόβει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% η ΝΔ

Ποιες καταργήσεις και μειώσεις φόρων προβλέπει το πρόγραμμά της

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 15:27

ΑΘΗΝΑ

Δραστική παρέμβαση στους υπέρογκους φόρους που βαραίνουν την ελληνική οικονομία και δεν επιτρέπουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ομιλία του στο ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ, ο Στυλιανός Πέτσας, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία: -Ο φόρος στις επιχειρήσεις θα πάει στο 20%, από 29% που είναι σήμερα -Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% -Θα καταργηθεί τελείως ο φόρος στο κρασί -Θα αυξηθεί το οριο υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ από 10.000 που είναι σήμερα -Θα καθιερωθεί εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα στο 9%, από 22% που είναι σήμερα. -Θα καθιερωθεί νέα, προοδευτική, φορολογική κλίμακα με ανώτατο φορολογικό συντελεστή πολύ χαμηλότερο από τον σημερινό που φτάνει το 55%, με σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. -Σχεδιάζεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% που είναι σήμερα, σταδιακά στο βάθος της τετραετίας. -Προωθείται μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Ειδικά για το τουριστικό πακέτο, στόχος είναι να πέσει στο 11%, με άμεση προτεραιότητα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 24% που είναι σήμερα. -Επίσης προβλέπεται κατάργηση του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα που ισχύει από φέτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass