«Μάρτυρες» τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου

Καμμένος: ποτέ δεν είπα για δωροδοκία από Σόρος - Κύκλοι Κοτζιά: αδιανόητο να θέλουν να τα σβήσουν - Η ΝΔ πάει στη Δικαιοσύνη βίντεο του πρώην ΥΠΕΞ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 15:30

ΑΘΗΝΑ

Συνέχεια στην δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Κοτζιά δίνει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τώρα παραδέχεται ότι στη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μίλησε πράγματι για τον Τζόρτζ Σόρος αλλά δεν είπε ότι δωροδόκησε την ελληνική κυβέρνηση. «Επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια πάνω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατ. πήρε η κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση» διευκρίνισε μιλώντας στο Star και την Κάτια Μακρή. Κατά τον υπ. Αμυνας «όλα αυτά λοιπόν είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου. Η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο κρατούνται πρακτικά και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν τέτοιου είδους σενάρια πάνω σε αυτές τις δηλώσεις». Στην παρατήρηση ότι ο κ. Κοτζιάς και όχι η αντιπολίτευση, δημοσιοποίησε τους σχετικούς διαλόγους, ο κ. Καμμένος απαντά: «Δε θα ασχοληθώ με τον κ. Κοτζιά πλέον». Στη νέα ερώτηση της δημοσιογράφου του Star σχετικά με το τι έχει να απαντήσει στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι παραιτήθηκε ακριβώς για αυτές τις καταγγελίες που έκανε ο υπουργός Άμυνας στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος απαντά : «Το πολύν της θλίψεως…». Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκατ. € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

ΚΥΚΛΟΙ ΚΟΤΖΙΑ

Πηγές από το στενό περιβάλλον του Νίκου Κοτζιά μιλώντας στον Ant1 απάντησαν με νόημα στον Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας ότι «αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε».

ΤΑ RETWEET ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος έκανε retweet δύο αναρτήσεις πρώην υπουργών.Η μία είναι του Γιώργου Βουλγαράκη ο οποίος σχολιάζοντας την προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου αναφέρει: «Κατά τα άλλα, η ΝΔ και ο Καραμανλής κατάστρεψε το τόπο... Μια ερώτηση έχω μόνο, το τεράστιο σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων , θα ερευνηθεί κάποτε;». Η δεύτερη είναι του Γιάννη Ραγκούση, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ερωτά την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: «Μετά την επιβεβαίωση ότι η διαφθορά Παπαντωνίου δεν θα αποκαλυπτόταν χωρίς τη λίστα Λαγκάρντ, τι πρέπει να γίνει με όποιον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έχει την πολιτική ευθύνη για την τότε μη αξιοποίηση της λίστας; Δεν πρέπει να τον απομακρύνετε κ.Γεννηματά; Το ΚΙΝΑΛ είναι «πλυντήριο»;».

ΠΙΕΖΕΙ Η ΝΔ

Ανεβάζει και άλλο τους τόνους και την πίεση στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τις καταγγελίες Κοτζιά, οτι δηλαδή μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε οτι υπουργοί πήραν λεφτά από τον μεγαλεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος, για να προωθήσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Η Νεα Δημοκρατία κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το βίντεο με τις δηλώσεις Κοτζιά, ενω ζητάει να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή Κοτζιά στον Πρωθυπουργό. Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της διατυπώνει τα εξής ερωτήματα: «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς; Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;». Η Πειραιώς προσθέτει πως δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα διότι σημειώνει πως, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο, που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το "ανοιχτό βιβλίο του", όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες. Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί "ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας" του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η «Αυγή», να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα "ψεκασμένο συνωμοσιολόγο"», τονίζει η ΝΔ. Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος. «Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά», συμπληρώνει η Πειραιώς και υπογραμμίζει: «Αυτονόητο είναι, τέλος, ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομισθεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης».

ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Να πάρει θέση στην δημόσια αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου για τα όσα διημείφθησαν στο υπουργικό συμβούλιο, καλεί τον πρωθυπουργό το Κίνημα Αλλαγής. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών έχει υποστηρίξει δημοσίως, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι ο υπουργός Αμυνας μίλησε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδοτήσεις του Τζορτζ Σόρος προς την κυβέρνηση για «να αγοράσει ξένους». Τις αιτιάσεις αυτές αρνήθηκε με δημόσια δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος. «Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει δημοσίως τις καταγγελίες Υπουργού (που έγιναν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο) περί χρηματισμού της Κυβέρνησης από τον Σόρος και ο Υπουργός – μαζί με το γνωστό δεκανίκι του – το αρνείται κατηγορηματικά» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Ας μας πει επιτέλους ο σιωπών Πρωθυπουργός ποιος είναι συκοφάντης ή ποιος είναι ψεύτης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass