Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες δεν είναι παράνομη...

Δηλώνει ο συνήγορος του προφυλακισμένου Παπαντωνίου - Το Μαξίμου κατηγορεί τον Μητσοτάκη για "ομερτά"

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 15:37

ΑΘΗΝΑ

Δεν είναι παράνομη αλλά ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου την μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες στο εξωτερικό υποστηρίζει ο συνήγορος του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού.

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o συνήγορος του πρώην υπουργού, Αρης Χαραλαμπάκης. «Το βασικό ζητούμενο είναι από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά. Ο συνήγορος του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος τον επισκέφθηκε το μεσημέρι στον Κορυδαλλό, υποβάθμισε την σημασία της προφυλάκισης του πρώην υπουργού σε σχέση με την τελική έκβαση της υπόθεσης, καθώς, όπως είπε, ο στόχος της ανακριτικής διαδικασίας δεν είναι να αξιολογήσει τη δικογραφία αλλά να συλλέξει αποδεικτικό υλικό. Πάντως δεν έκρυψε ότι τον εξέπληξε η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, να προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου καθώς ήδη του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα. Τέλος, ο κ. Χαραλαμπάκης, απέφυγε να υιοθετήσει την άποψη του πελάτη του περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΝΔ

«Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής στην υπόθεση Παπαντωνίου και σημειώνει πως «η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του». Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους, η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν. Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους. Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του. Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass