«Ανοίκειες προσβολές στο πρόσωπό μου από μερίδα του Τύπου»

Δηλώνει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 18:02

ΑΘΗΝΑ

Για ανοίκεια προσπάθεια μερίδας του Τύπου που έχει επιδοθεί σε συνεχείς προσβολές στο πρόσωπό της, κάνει λόγο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι αυτή η προσπάθεια προσβάλλει όχι μόνο την ίδια αλλά και τον θεσμό του Εισαγγελέα.

Η δήλωση της κ. Δημητρίου έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, μερίδα του Τύπου, έχει επιδοθεί σε μια ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που προσβάλλουν τόσο το πρόσωπό μου, κυρίως όμως το θεσμό που υπηρετώ.

Δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε πληροφορίες, που προέρχονται από «ανώνυμους κύκλους», με εμφανίζουν αρχικά δήθεν να παραιτούμαι, για να καταλάβω θέση σε ανεξάρτητη αρχή, εν συνεχεία εμφανίζομαι δήθεν να δρομολογώ καθυστερήσεις στις δικαστικές ενέργειες για την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα μου καταλογίζουν δήθεν ότι, επί σκοπώ, όρισα συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Ε.Σ.ΔΙ., ενόψει της συμμετοχής συγγενικού μου προσώπου σε αυτές. Συμμετοχής, της οποίας μάλιστα, δεν επέτρεψα τη γνωστοποίηση σε κανέναν από τους εξεταστές, που ορίσθηκαν από τα προβλεπόμενα, από το νόμο, όργανα.

Η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, είτε είναι αυτός που κατά το Νόμο ορίζει τους εξεταστές είτε είναι ο ίδιος εξεταστής, αλλά και η πολυετής προσωπική μου πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκώ στο πλαίσιο αυτής.

Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία, η επιλογή έγινε κατά το νόμο και η εικασία ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούν να επηρεαστούν από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του εισαγγελικού θεσμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass