ΚΚΕ: Ανιστόρητο το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 18:16

ΑΘΗΝΑ

«Το χυδαίο και ανιστόρητο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "την ημέρα που ... ", το οποίο προβάλλεται αυτές τις ημέρες, είναι ένα μνημείο ιστορικής διαστρέβλωσης και παραχάραξης, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές ημέρες του πιο ωμού αντικομμουνισμού» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας «το δήθεν "ιστορικό" ντοκιμαντέρ, το οποίο βέβαια δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά ιστορικά τεκμήρια, αλλά σε μια "κουτσομπολίστικη" προσέγγιση της ιστορίας, αναπαράγει όλη την αντικομμουνιστική - αντισοβιετική άποψη των Βρετανών και των Αμερικανών για την ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι το ντοκιμαντέρ «καλλιεργεί την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Κρύβει ότι ο πόλεμος έγινε εξαιτίας των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σπιλώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΣΣΔ στη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού. Αποτελεί μια τεράστια προσβολή απέναντι στην ιστορική αλήθεια, αλλά και σε όσους πάλεψαν, θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι ενάντια στο φασιστικό άξονα».

«Για το γεγονός αυτό ευθύνη δεν έχει μόνο η διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χρονική στιγμή μόνο τυχαία δεν είναι. Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει όλη την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όποτε είναι λογικό να υιοθετεί και την άποψή τους για τα ιστορικά γεγονότα» υπογραμμίζει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως «γι' αυτό το λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον εποπτεύοντα υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Ν. Παππά».

«Ο λαός και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που δεν πάλεψαν για να μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση τέτοιες αθλιότητες, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass