Δεν στηρίζουμε συμφωνία που εκχωρεί γλώσσα-εθνότητα στους γείτονες

Κατηγορηματικός ο Κυρ. Μητσοτάκης για το Μακεδονικό

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 18:18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία που είναι σε βάρος της Χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων. Που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονές μας».

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του έξω από τον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη δοξολογία για την γιορτή του πολιούχου της πόλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει και η σκέψη όλων μας γυρίζει πίσω στο 1912 όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις διαφορές τους και έκαναν πράξη την επιθυμία όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα δυστυχώς σκεπάζει τη Χώρα μια συνολική απαισιοδοξία. Πρέπει να σκεφτούμε και πάλι τις αρετές της Χώρας μας που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη. Σήμερα από εδώ από τη Μακεδονία μας έχουμε ένα χρέος παραπάνω. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία που είναι σε βάρος της Χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων, που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονές μας».

*Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες.

*Στην εφιαλτική νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι της Σιθωνίας αλλά και στην υπεράνθρωπη μάχη των πυροσβεστών προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στη Χαλκιδική, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

*«Η Θεσσαλονίκη ανακτά το ρόλο που της αξίζει και εξελίσσεται σε πυρήνα ασφάλειας και σταθερότητας» διαμήνυσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου,

Τόνισε δε πως η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση με διεθνή αναγνώριση.

*Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος

«Σε μία τέτοια γιορτινή μέρα έχουμε την αισιοδοξία ότι η Χώρα μας βρίσκεται σε μία πορεία ευημερίας έξω από φραγμούς και μνημόνια. Ταυτόχρονα, η πόλη μας, η Μακεδονία, η Ελλάδα, έχει συμβάλει σε μία διαδρομή που μπορεί να καταλήξει σε μία ειρηνική, δημοκρατική και προοδευτική λύση για τα Βαλκάνια. Μία διαδρομή που θα πάψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Μακεδονίας» η δήλωση του κ. Φάμελλου.

* Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «… Η Ένωση Κεντρώων είναι μικρό, αλλά έντιμο και ταπεινό κόμμα, αγωνίζεται όμως για να εμποδίσει την προδοσία της Μακεδονίας. Καλούμε τους πολίτες της Μακεδονίας να μην πέσουν στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν το λάθος και να πηγαίνουν από τον Άννα στον Καΐάφα. Η κυβέρνηση καταστρέφει και η ΝΔ να έρθει στο πόδι της και εκείνη θα καταστρέψει. Όταν η χώρα κινδυνεύει η Μακεδονία ξέρει να δίνει απαντήσεις».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΝΟΘ

«Σήμερα γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, δεν ασχολούμαστε με δυσάρεστα θέματα».

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την υπόθεση Καμμένου-Κοτζιά προσερχόμενος στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με αθλήτριες του ΝΟΘ και ξεναγήθηκε στον χώρο από τον πρόεδρο του Ομίλου Άκη Τσαλίκη. Συνεχάρη δε και συνομίλησε εκτενώς με τις αθλήτριες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου -οι οποίες κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στην Ολυμπιάδα Νέων- και τις ιστιοπλόους Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου οι οποίες προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass