ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Θα αποδειχθεί ότι δεν έκλεψα

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 16:25

ΑΘΗΝΑ
Με αμφισβήτηση της κατηγορίας που αφορά δωροδοκία από γερμανική εταιρεία, ξεκίνησε και διακόπηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και των δύο συγκατηγορουμένων του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Η δίκη ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου, καθώς αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων υπέβαλε ένσταση με τον ισχυρισμό ότι η κατηγορία που τους αποδίδεται έχει υποπέσει σε παραγραφή λόγω παρέλευσης 15ετίας.
Η υπόθεση αφορά «δώρο» ποσού 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί, το 1998, ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Συγκατηγορούμενοι του κ. Μαρτίνη είναι η σύζυγός του, καθώς και ένας εμπλεκόμενος επιχειρηματίας.
Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης, από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης έχει παρέλθει 15ετία, επομένως το αδίκημα είναι παραγεγραμμένο. Η δίκη διακόπηκε προκειμένου το δικαστήριο να μελετήσει τις θέσεις της υπεράσπισης και να απαντήσει στην ένσταση στην επόμενη συνεδρίασή του.
Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία και ότι είναι ικανοποιημένος που ξεκίνησε η δίκη. «Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος ή όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα», ανέφερε ο κ. Μαρτίνης.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass