«Κόβουν» τους μηχανικούς από επιτροπές για τον αιγιαλό

Εντονη αντίδραση ΤΕΕ - Επιστολή σε Τσίπρα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2018 15:37

ΑΘΗΝΑ

Την έντονη αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προκαλεί τροπολογία στη Βουλή που βγάζει εκτός της επιτροπής που εισηγείται στον αρμόδιο Υπουργό την έγκριση ή μη προσωρινών ή μόνιμων έργων και κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία, τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και τους πολιτικούς αργηχούς, το ΤΕΕ ζητά να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία για τον αιγιαλό και καλεί τα κόμματα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν αν δεν αποσυρθεί. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία στη Βουλή, την οποία οφείλει να αποσύρει σήμερα, τώρα, με την οποία ο μόνος στόχος που υπηρετείται είναι η εκδίωξη του εκπροσώπου του ΤΕΕ (που ορίζεται με τις διαδικασίες που ακολουθεί το Επιμελητήριο σε κάθε ορισμό σε επιτροπές του Δημοσίου και αποτελεί εχέγγυο διαφάνειας και νομιμότητας) από την επιτροπή που εισηγείται στον αρμόδιο Υπουργό για την έγκριση ή μη προσωρινών ή μόνιμων έργων και κατασκευών σε αιγιαλό και παραλία. Η αιτιολογική μάλιστα έκθεση αναφέρει ότι ο λόγος της εκδίωξης του εκπροσώπου του ΤΕΕ είναι η απλοποίηση της λειτουργίας της εννεαμελούς επιτροπής, από την οποία καταργείται μόνο ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ και παραμένουν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Πρόκειται καταφανώς περί αστείας δικαιολογίας, όταν υποστηρίζεται ότι την απλοποίηση λειτουργίας μιας επιτροπής την υπηρετεί η απομάκρυνση του μόνου μη ελεγχόμενου από την κυβέρνηση μέλους της». Και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο ο μηχανικός, πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ και νυν Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης να πιστεύει ότι υπηρετείται η απλοποίηση διαδικασιών με την κατάργηση της εκπροσώπησης του ΤΕΕ σε τεχνικές επιτροπές του δημοσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass