Βίντεο των κομάντος ενοχοποιεί τον Κατσίφα

Μαθητές έκαψαν την αλβανική σημαία σο ΤΕΙ Κρήτης - Πάγκαλος: Οποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται

Δημοσίευση: 02 Νοε 2018 16:13

ΑΘΗΝΑ

Το επίμαχο βίντεο από τις ενσωματωμένες κάμερες στις στολές των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανίας (RENEA) έχει στα χέρια της η αλβανική δικαιοσύνη.

Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρα, επικαλούμενα πηγές της δικαιοσύνης της χώρας, κάνουν λόγο για οπτικοακουστικό υλικό το οποίο «ενοχοποιεί» τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Οπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, , τα πλάνα «δείχνουν καθαρά» ότι ο 35χρονος δεν δέχεται να παραδοθεί παρά τις προτροπές στις διαπραγματεύσεις. «Όχι μόνον αρνήθηκε να παραδοθεί, αλλά ο ‘’ελληνοαλβανός’’ έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA πυροβολώντας τους με Καλάσνικοφ» υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες πηγές. «Μετά από αυτό, οι άνδρες της RENEA αποφάσισαν την ‘’εξουδετέρωσή’’ του» αναφέρεται. Το υλικό αυτό πάντως, δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Υπέρ της άποψης «όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες», τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς. «Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε χαρακτηριστικά χθες ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αυτός ο νέος πήγε να βάλει την ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας», παρατήρησε επίσης. Ερωτηθείς για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε, αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του τρίτου κόσμου όπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων χωρίς να τους πει κανείς κάτι». «Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής» πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΕΚΑΨΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Μαθητές έκαψαν την αλβανική σημαία σε χώρο του ΤΕΙ Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες και βίντεο που διακινείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου εισέβαλαν σε χώρο του υπό κατάληψη ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, αντικατέστησαν μια φθαρμένη ελληνική σημαία και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, έκαψαν μία αλβανική που κρατούσαν μαζί τους. Σύμφωνα με κείμενο του Συντονιστικού Κατάληψης ΤΕΙ Κρήτης, μια μαθήτρια αλβανικής καταγωγής που ήταν παρούσα στο περιστατικό, λιποθύμησε και τρομοκρατημένη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ σε ανακοίνωση το Συντονιστικό της κατάληψης του ΤΕΙ αναφέρεται: «Σήμερα στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό: Ομάδα μαθητών του Ε.Π.Α.Λ. Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του Τ.Ε.Ι. πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους. Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα τη λιποθυμία της και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν. Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντάς το σε παρεξήγηση. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass