Μητσοτάκης και Βέμπερ στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Η ΝΔ ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Μόρια

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 15:40

ΑΘΗΝΑ

Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» επισκέφθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ, του οποίου την ευθύνη οργάνωσης έχει η ΟΝΝΕΔ.

Τους κ.κ. Μητσοτάκη και Βέμπερ υποδέχθηκε θερμά ο ιδρυτής και ψυχή της Κιβωτού, πατήρ Αντώνιος, ενώ όλοι μαζί παρακολούθησαν εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει τα μικρά παιδιά, παίρνοντας μάλιστα μέρος σε αυτή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η παρουσία των δύο αντρών στην Κιβωτό αποτελεί μια αναγνώριση του μεγάλου έργου του πατέρα Αντώνιου, αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών που στάθηκαν δίπλα στην Κιβωτό από την αρχή. Από την πλευρά του, ο Μάνφρεντ Βέμπερ επισήμανε πως η Ευρώπη έχει πολλά χρώματα, φυλές και γλώσσες. «Η εμπειρία που έχετε εδώ σαν οικογένεια, είναι αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη, έχουμε κοινή ταυτότητα την ταυτότητα της αγάπης και του χριστιανισμού. Με αυτές τις αξίες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ευχαριστούμε τους δασκάλους και όλους όσοι εμπλέκονται στην Κιβωτό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ. Στη σύντομη ομιλία του, ο πατέρας Αντώνιος χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παλιό φίλο», επισημαίνοντας πως «τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη, γιατί στα πολύ δύσκολα χρόνια της Κιβωτού όταν την αφήναμε σε ένα καφενείο, πραγματικά στο δρόμο, βρέθηκε και αυτός στο δρόμο μας και μας στήριξε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή».

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ

Εν τω μεταξύ αίτηση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα το μεταναστευτικό καταθέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την αδυναμία διαχείρισης του θέματος από την κυβέρνηση, ενώ υπογραμμίζει την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. Ο κ. Μητσοτάκης στο αίτημα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επισημαίνει ότι «...Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ. Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους». «Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης», καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass