Κόντρα για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ για Αδωνι-Βορίδη- Λοβέρδο * "Επιχείρηση λάσπης" καταγγέλλει η ΝΔ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 16:16

ΑΘΗΝΑ

Ένα βήμα πίσω κάνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και παίρνει διακριτές αποστάσεις από τη φημολογία της περασμένης εβδομάδας περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι εξαρχής είχε συστήσει υπομονή και αυτοσυγκράτηση.

Μάλιστα, σχολιάζοντας και τα δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία είχαν βασιστεί σε διαρροές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «είπα ότι αυτά τα δημοσιεύματα ήταν πρόωρα και πιθανώς κακόβουλα ως προς την προέλευσή τους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι έσπευσαν να «κάψουν» το ενδεχόμενο.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ να εξηγήσουν γιατί βρέθηκαν σε κρύπτη έγγραφα και τιμολόγια του ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, τους οποίους η Κουμουνδούρου καλεί να αφήσουν στην άκρη τους ισχυρισμούς περί λάσπης στον ανεμιστήρα.

Σε επίσημη ανακοίνωση η Κουμουνδούρου θέτει κατά σειρά πέντε ερωτήματα και ζητά επ΄ αυτών απαντήσεις. Ειδικότερα ερωτά δημοσίως εάν:

-Είναι «λάσπη στον ανεμιστήρα» ότι το Ερρίκος Ντυνάν κατέληξε μέσα από μεθοδευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, παρά το γεγονός ότι ήταν Κοινωφελές Ίδρυμα και ως τέτοιο απαγορευόταν εκ του Συντάγματος να εκποιηθεί;

-Είναι «λάσπη στον ανεμιστήρα» ότι ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς για να βγει σε πλειστηριασμό το Κοινωφελές Ίδρυμα;

-Είναι «λάσπη στον ανεμιστήρα» ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Υγείας πέρασε νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες εξασφάλιζε ασυλία στα μέλη του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού και «παρέσχε» άδεια ιδρύσεως στην Ημιθέα ΑΕ;

-Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα ότι ο κ. Βορίδης με νομοθετική παρέμβαση «βάφτισε» ένα δημόσιο νοσοκομείο ως ιδιωτική κλινική;

Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα ότι ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε ψευδώς στην Εξεταστική Επιτροπή για τον χρόνο σύνταξης της τροπολογίας, με την οποία άνοιξε το δρόμο για την πώληση του Κοινωφελούς Ιδρύματος;

« Το πόρισμα της Εξεταστικής επιβεβαιώνει με λεπτομέρειες τις σαφείς πολιτικές ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα του Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρει η Κουμουνδούρου και αποδίδει το άγχος -όπως λέει – της  ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ, στο γεγονός ότι επιπλέον ζητείται από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το σύνολο της υπόθεσης και τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών τους.

ΝΔ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΑΣΠΗΣ

Εξ άλλου «επιχείρηση λάσπης» χαρακτηρίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας την αποστολή στη Δικαιοσύνη του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.

«Και  μόνο το γεγονός ότι  η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθ οιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον των υπουργών, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Ταυτόχρονα στην Πειραιώς μιλούν για «λογική σήριαλ» από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλαδή πάνε κομματιαστά και βγάζουν στην επικαιρότητα πόρισμα για κάθε υπόθεση, κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να κρατήσουν τη λάσπη στην επικαιρότητα. «Λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει», είναι η χαρακτηριστική αναφορά στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «αυτή είναι η στόχευσή τους, αλλά δεν θα μείνει τίποτα. Η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα».

Οι ίδιες πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι στην κυβέρνηση ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν. Υπενθυμίζουν επίσης ότι το Ντυνάν πουλήθηκε 115 εκ ενώ χρωστούσε 230 και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ενώ πέτυχε αυτή η πώληση να το αγοράσει με μηδέν χρέη έναντι 75 εκ. δείχνει πόσο εσφαλμένη και καταστροφική είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass