Αγωγή Ράικου κατά Εισαγγελέως Διαφθοράς

Για κακοδικία στην υπόθεση της Novartis

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:04

ΑΘΗΝΑ

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, στρεφόμενη σε βάρος της συναδέλφου της, Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Και τους 3 τους «δείχνει» για τη διαρροή στη δημοσιότητα του εμβάσματος σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της-γιατρό, από την Novartis, ύψους 1.000 ευρώ, το 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου, «κατηγορεί» την νυν εισαγγελέα κατά της διαφθοράς και τους δύο συνεργάτες της για παραβίαση των μυστικών της εισαγγελικής έρευνας, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, μετά τα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως την ύπαρξη του εμβάσματος από την (ελεγχόμενη) φαρμακευτική εταιρεία Novartis. Η εισαγγελέας εφετών προσέφυγε στο ειδικό δικαστήριο αγωγών κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει και μήνυση για το ίδιο θέμα. Ο σύζυγός της, γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, έχει υποστηρίξει ότι το επίμαχο έμβασμα ήταν αποτέλεσμα πληρωμής ομαδικής εργασίας γιατρών, και καθόλα νόμιμο. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου είχε παραιτηθεί από τη θέση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς με μία επιστολή κατά των ανωτέρων της, υποστηρίζοντας ότι δεν την «στήριξαν» στην υπόθεση διερεύνησης της Novartis.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass