Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποτέ δεν είπα πως η κυβέρνηση πήρε χρήματα από τον Σόρος

Ο Καμμένος επιχειρεί να διαψεύσει τον Κοτζιά

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:06

ΑΘΗΝΑ

Τη δική του εκδοχή, για τα όσα είπε στην επίμαχη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για τον Τζορτζ Σόρος, αναφέρει ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο υπουργός Αμυνας τονίζει ότι «ουδέποτε ανέφερα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα» από τον Σόρος. Συμπληρώνει όμως ότι αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο άτομο «σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση». Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Καμμένου: Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος. Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση. Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά. Τέλος, θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ

Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συνεδρίασε χθες, γνωμοδότησε αρνητικά στο εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έπειτα από μήνυση που του έκαναν ο Χάρης Μάκας, η Μιράντα Ξαφά και ο Ηλίας Κανέλλης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Ο κ. Καμμένος έστειλε στη επιτροπή πολυσέλιδο υπόμνημα, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες και ανέφερε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η τέλεση των καταγγελλομένων αδικημάτων. Κατά την ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου. Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια.