Χρυσή χρονιά για τον τουρισμό το 2018

Τονίστηκε στα εγκαίνια Philoxenia-Hotelia στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 15:58

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Χρυσή» χρονιά του ελληνικού τουρισμού, με νέο ρεκόρ αφίξεων που αγγίζει τα 33 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, χαρακτήρισε το 2018 η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, κατά τα χθεσινά εγκαίνια των Philoxenia και Hotelia.

Όπως ανέφερε, από το 2015 μέχρι το 2018 ο τουρισμός αυξήθηκε πάνω από 35%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 9 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες σε απόλυτα νούμερα. «Τα έσοδα από τον τουρισμό στήριξαν καθοριστικά την εθνική μας οικονομία τα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης και για το 2018 έχουμε σημαντική αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα σε σχέση με το 2017» σημείωσε σχετικά. Η κα Κουντουρά έκανε επίσης γνωστό πως εντός του 2019 θα ανοίξει τις πύλες της η Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης, η οποία ακολουθεί την Σχολή Ξεναγών της Αθήνας, που εγκαινιάστηκε το 2018. Έκθεση-σταθμό για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε την Philoxenia η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως είναι η σημαντικότερη τουριστική διοργάνωση της χώρας. Σημείωσε δε πως η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη. Τον στόχο του εθνικού εκθεσιακού φορέα να αναδείξει την Philoxenia στη μεγάλη πλατφόρμα επικοινωνίας του τουριστικού κλάδου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Χαρακτήρισε δε το φετινό τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» των Philoxenia-Hotelia ως το πιο διεθνές των τελευταίων 20 ετών. Στην επιλογή του Δήμου Λέσβου ως του Τιμώμενου Δήμου της Philoxenia αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, κ. Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Λέσβο. Η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει ύφος και τουριστικού προορισμού, όταν πριν από μια δεκαετία ο τουρισμός της βρισκόταν σε λήθαργο, ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να αναδείξει την ιστορία της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass