Επίθεση από αναρχικούς δέχτηκαν αστυνομικοί στο Εφετείο

Τέσσερις τραυματίες και -κατόπιν εντολής…- καμία σύλληψη ή προσαγωγή

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:39

ΑΘΗΝΑ

Επίθεση από τουλάχιστον πενήντα αναρχικούς κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στον αύλειο χώρο του Εφετείου Αθηνών.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Είχε μόλις ολοκληρωθεί δικαστική υπόθεση που αφορούσε υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών το 2012, με μάρτυρες τους αστυνομικούς. Αρχικά υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μέσα στο Εφετείο ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς -μάρτυρες σε υπόθεση που εκδικαζόταν- και σε αντιεξουσιαστές. Στη συνέχεια μόλις οι αστυνομικοί βγήκαν από την αίθουσα δέχθηκαν επίθεση με γροθιές και κράνη από τους αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα τέσσερις να τραυματιστούν. «Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που δεν λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν» ανέφερε ένας από τους αστυνομικούς. «Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις, για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν τα άτομα», πρόσθεσε. Αξιοσημείωτο είναι πως δόθηκε εντολή να μη γίνει σύλληψη ή προσαγωγή. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της ομάδας Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχε αξιωματικός για να γίνουν συλλήψεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έγιναν. Το 2012, συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική μοτοπορεία από τα Εξάρχεια προς τον Αγ. Παντελεήμονα. Στη συμβολή των οδών Φυλής και Μεθύμνης, καθώς και κοντά στην πλατεία Αμερικής σημειώθηκαν συμπλοκές των αντιεξουσιαστών με ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή. Αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα είχαν προχωρήσει τότε σε 15 συλλήψεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass