Δείχνει «Πυρήνες» η βόμβα στον Ντογιάκο

Καταδίκη από Αρειο Πάγο, δικαστές-εισαγγελείς και κόμματα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 16:19

ΑΘΗΝΑ

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ήδη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, το οποίο είναι κλεμμένο, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου. Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα. Υπενθυμίζεται ότι για την τοποθέτηση του μηχανισμού υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Συγκεκριμένα άγνωστος τηλεφώνησε στις 03.54 τα ξημερώματα στα γραφεία του zougla.gr και της εφημερίδας των συντακτών και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα σε 20 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν διέθετε 24ωρη φύλαξη, μόνο συνοδεία για τις μετακινήσεις του, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι επίδοξοι βομβιστές.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμό έξω από την οικία του στις 4 το πρωί από τον φρουρό που τον φυλάει και στη συνέχεια από την Αστυνομία. «Υπήρχε ένα μηχανάκι σταθμευμένο έξω από το σπίτι και στην μπαγκαζιέρα ήταν ο μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα. Το είδα με τα μάτια μου» πρόσθεσε. «Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι» τόνισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ενώ τόνισε πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να "έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ". Επισήμανε δε πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αναφέρει ότι «μόνο με ειρηνικούς αγώνες, σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων». Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε: «Σήμερα, ένα μέλος της Εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν τον δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο. Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει. Μόνο με ειρηνικούς αγώνες, σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον. Ακόμη, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες» και συνεχίζει: «Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται». Επίσης, αναφέρει ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης». Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από την πλευρά της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους. *Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ενώ σχετικές ανακοινώσεις καταδίκης της ενέργειας εξέδωσαν τα κόμματα .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass