Ανάβουν "φωτιές" τα ηλεκτρονικά τάματα

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ "DO MY TAMA" - ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 22:04
Μέσω της ιστοσελίδας ο επισκέπτης επιλέγει σε ποιο ναό ή μοναστήρι θα τελεστεί η θεάρεστη επιθυμία του… Μέσω της ιστοσελίδας ο επισκέπτης επιλέγει σε ποιο ναό ή μοναστήρι θα τελεστεί η θεάρεστη επιθυμία του…

Οι αποστάσεις μηδενίζονται και τα τάματα βρίσκουν τη φιλόξενη θέση τους. Το «Do my Tama» είναι μια νέα start up που μέσα σε λίγες μέρες έγινε viral και δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να εκπληρώσουν το τάμα τους, να τους φέρει πιο κοντά με τη θεάρεστη επιθυμία τους. Η νέα ιστοσελίδα εκπληρώνει τάματα, μνημόσυνα, παρακλήσεις μέχρι και αρτοκλασίες εξ αποστάσεως αλλά με το αζημίωτο. Την ίδια ώρα εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι πιστοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Αρχικά στη σελίδα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει όποια εκκλησία ή μοναστήρι επιθυμεί. Στις πιο δημοφιλείς επιλογές εντάσσονται η Παναγία της Τήνου, ο Αγιος Ιωάννης ο Ρώσος στην Εύβοια, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο και ο Αγιος Νεκτάριος στην Αίγινα.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του αιτήματος, με το ανάλογο κόστος. Ο «τιμοκατάλογος» περιλαμβάνει την απλή μνημόνευση η οποία είναι δωρεάν και μπορεί να φθάσει στα 40 ευρώ αν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει και φωτογραφίες, το άναμμα μιας λαμπάδας με το όνομα εκείνου που κάνει το τάμα κοστίζει 100 ευρώ, το πρόσφορο 120 ευρώ και 170 ευρώ με την αποστολή φωτογραφιών. Η κατάθεση τάματος, είναι η ακριβότερη επιλογή, ξεκινά από 170 ευρώ με φωτογραφία και φθάνει τα 200 ευρώ αν συνοδεύεται με βίντεο.

Από την εταιρεία κάνουν γνωστό ότι «ο κόσμος γίνεται καλύτερος όταν όλοι βοηθάμε όλους. Γι’ αυτό, ενημερώνουμε πως μέρος του ποσού που καταβάλλετε στο Do My Tama: δωρίζεται σε μία φιλανθρωπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση της επιλογής σας. Ενισχύεται οικονομικά το ταμείο των εκκλησιών και των μοναστηριών της επιλογής σας ώστε να διευκολυνθεί το φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιούν διαχρονικά αυτοί οι ναοί». Μέσω της ιστοσελίδας οι διαχειριστές υπογραμμίζουν ότι «ο ενδιαφερόμενος δεν χρειάζεται να κάνει ένα μεγάλο κουραστικό και ακριβό ταξίδι για να πραγματοποιήσει το τάμα του, για να ανάψει τη λαμπάδα του στην Παναγία της Τήνου, για να τιμήσει έναν Άγιο ή για προσευχηθεί σε μία από τις θαυματουργές εικόνες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της η σελίδα προσφέρει εργασία σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανέργους, πολύτεκνους, ΑμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επιλέξουν μέσω της ιστοσελίδας Θεία λειτουργία σε εξωκλήσι, Θεία λειτουργία Κυριακής on line, αγιογράφηση ιερού ναού, αγορά εικόνας, επιμνημόσυνη δέηση - θρησκευτικό μνημόσυνο. Ακόμα και τρισάγιο στον τάφο του νεκρού συγγενή πραγματοποιούν ή επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία μετά τη λειτουργία. Παράλληλα, στις παροχές περιλαμβάνεται η αρτοκλασία σε ονομαστική εορτή ενώ η πληρωμή γίνεται μόνο με pay pal.

ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την πλήρη αντίθεσή της με την ιστοσελίδα και τις πρακτικές της εκφράζει η Εκκλησία. Κύκλοι της Εκκλησίας τονίζουν ότι «τέτοιες πρακτικές είναι πλήρως αντίθετες με την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη και πως είναι λυπηρό να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του θρησκευτικού συναισθήματος». Παράλληλα, θέτουν το ερώτημα αν μπορεί μια ηλεκτρονική διαδικασία να υποκαταστήσει το τάμα, προσθέτοντας ότι «το θρησκευτικό συναίσθημα και η επαφή με το Θείο δεν αντικαθίσταται από καμία νέα τεχνολογία, από βίντεο και φωτογραφίες. Είναι καθαρά εμπορικός ο σκοπός και έχει δόλο. Δυστυχώς εκμεταλλεύονται τον πόνο του άλλου. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, και όποιος διαπιστώνει τέτοιες ενέργειες να απευθύνεται στον ιερέα της ενορίας του ή στον επίσκοπο. Καμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θρησκευτική κατάνυξη».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass