Πάντα επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 15:05

ΑΘΗΝΑ

Στις 16.30 ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και κατευθύνθηκαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου.

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι. Ωστόσο, ο κόσμος που ήρθε στο Πολυτεχνείο χθες ήταν λίγος. Η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου.

Ο ιστορικός χώρος του Πολυτεχνείου έκλεισε στις 2.00 το μεσημέρι οπότε και ολοκληρώθηκαν ομιλίες και εκδηλώσεις μνήμης και ακολούθησε προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στην οδό Πατησίων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που ήταν συγκεντρωμένοι στην Πατησίων κατευθύνθηκαν στις 3.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου ενώθηκαν με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών (κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου) από όπου ξεκίνησε η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας οργάνωσε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τα μέλη των οποίων πάντως ακολούθησαν την ίδια διαδρομή.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ

«Δίνουμε το παρών στους νέους αγώνες κατά της νεοφιλελεύθερης απολυταρχίας, του φασισμού, των νοσταλγών της χούντας, και της άκρας Δεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δηλώνοντας ότι «τίποτα δε χαρίζεται αλλά και τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει στη δήλωσή του:

«45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Νοέμβρης μας συγκινεί και μας εμπνέει. Μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Και μας επιφορτίζει με την ευθύνη να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας στις αγωνίες και στις ανάγκες της νέας γενιάς αυτού του τόπου που πάντοτε ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αλλαγών προς τα εμπρός.

Θυμόμαστε, λοιπόν, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε. Με αλληλεγγύη, ενότητα, αποφασιστικότητα. Δίνουμε το παρών στους νέους αγώνες κατά της νεοφιλελεύθερης απολυταρχίας, του φασισμού, των νοσταλγών της χούντας, και της άκρας Δεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και επιτροπεία. Για δίκαιη ανάπτυξη, με τους ανθρώπους της δουλειάς και της δημιουργίας στο προσκήνιο. Για περισσότερη δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη. Για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τον λαό μας».

Καταλήγοντας τονίζει: «Όπως είπε ο ποιητής: "Τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τα "λεγαν αλήτες'', μας εμπνέουν ακόμα».

Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Το δικό του μήνυμα από την πορεία για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι στόχοι και τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, για κοινωνικά, δημοκρατικά, εργατικά-λαϊκά δικαιώματα μένουν ακόμα και σήμερα ανεκπλήρωτα και γι' αυτό συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη για πάντα» δήλωσε συγκεκριμένα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην πορεία για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass