ΒΑΣ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ:

Ο Ιερώνυμος φέρει ακέραια την ευθύνη για συμφωνία με Τσίπρα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 18:04

ΑΘΗΝΑ

Την άποψη ότι «ο αρχιεπίσκοπος φέρει ακέραια την ευθύνη για την συμφωνία Εκκλησίας–Κράτους και αν συνεχίσει έτσι και δεν κάνει πίσω, θα το πληρώσει πολύ ακριβά -μπορεί ακόμη και το θρόνο του να χάσει» εξέφρασε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε με έμφαση ότι «το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας της Εκκλησίας και τα μισθολογικά δεν είναι το μείζον» και υποστήριξε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η ουδετερότητα του κράτους».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε, ακόμη ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να διατηρήσει τον επίσημο χαρακτήρα της και να μην γίνει αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος» ενώ αναφερόμενος στους κληρικούς δήλωσε ότι «έχουν δίκιο που ανησυχούν για την μισθοδοσία τους, με δεδομένο μάλιστα ότι η πλειοψηφία αυτών είναι πολύτεκνοι».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας και στο θέμα της Μακεδονίας και στο θέμα της Εκκλησίας λειτούργησε μόνος του και αυτό δεν πρόκειται να περάσει» ενώ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με τους ελέγχους των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο “βρώμικο ‘89”, πρέπει όμως να γίνει έρευνα, ώστε να φύγουν οι σκιές πάνω από υποθέσεις και πρόσωπα. Δεν λέει κανένας ότι ο κ. Σημίτης έχει πράξει παράνομες ενέργειες, αλλά υπάρχουν πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν για την τότε περίοδο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη. Για παράδειγμα στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν πολλά χρήματα και μόνο για αυτή την υπόθεση θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει όλα τα στοιχεία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πτώχευσαν την χώρα με ρουσφέτια, διορισμούς, ρεμούλες. Για όλα αυτά θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass