Ευρωπαϊκή σχολή κατασκόπων στην Ελλάδα

Μαζί με εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα και κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 15:10
«Καμία αμυντική συνεργασία με την Τουρκία λόγω casus belli» δήλωσε ο Παν. Καμμένος στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «Καμία αμυντική συνεργασία με την Τουρκία λόγω casus belli» δήλωσε ο Παν. Καμμένος στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Βολές κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Ο υπουργός Αμυνας, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε αμυντικά θέματα με τρίτα κράτη τα οποία απειλούν την ασφάλεια της ΕΕ και των κρατών μελών της και έχουν θέσει casus belli έναντι κράτους μέλους της Ένωσης, όπως είναι η Τουρκία.


Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιβεβαίωσε τη συμφωνία για δημιουργία «ακαδημίας κατασκόπων» της ΕΕ, πρότζεκτ που θα αναλάβει η Ελλάδα, όπως είχε αποκαλύψει το Politico και είχε γράψει το iefimerida τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στις Βρυξέλλες «μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), όπου προστέθηκαν 17 νέα προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία είναι ελληνικά:
1. Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα.
2. Κοινή σχολή πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων.
Ακόμη, στην παρέμβασή του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, καθώς φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό, κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της, ενώ είναι τέταρτη χώρα μεταξύ των κρατών μελών σε απόλυτους αριθμούς. Ετσι, ενέκρινε την ανανέωση της εντολής της επιχείρησης «Σοφία» στη Μεσόγειο, όχι όμως τη διεύρυνση της εντολής της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass