«Γραμμή» της κυβέρνησης να θαφτεί η δολοφονία Κατσίφα;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΡΩΤΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:18

«Την ώρα που στην Αλβανία οργιάζει η αυθαιρεσία της κυβέρνησης Ράμα εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καταπατώντας ευθέως τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας, απαλλοτριώνοντας περιουσίες των ομογενών μας και επιβάλλοντας κλίμα τρομοκρατίας με στόχο την εκδίωξή τους από τις εστίες τους, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να μην απαντήσει στα σοβαρά ερωτηματικά για τη δολοφονία του ομογενούς Κατσίφα και τη στάση της ΕΛΑΣ.

Οι ερωτήσεις που θέσαμε ήταν συγκεκριμένες και σαφείς. Αντί, όμως, απαντήσεων λάβαμε ένα λακωνικό και γενικόλογο σημείωμα. Ως εκ τούτου, έχουμε κάθε δικαίωμα να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κεντρική γραμμή από την κυβέρνηση να θαφτεί η υπόθεση της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη, οι συνθήκες της οποίας βρίσκονται ακόμη στο σκοτάδι». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη σε σχετική ερώτησή του για τη δολοφονία Κατσίφα.

Ο κ. Χαρακόπουλος είχε ζητήσει να πληροφορηθεί:

«1. Ποιες ήταν οι ‘‘πηγές της ΕΛΑΣ’’ που διέρρευσαν τα περί εμπλοκής του Κ. Κατσίφα σε διακίνηση ναρκωτικών και οι οποίες διαβεβαίωναν ότι η δολοφονία του δεν είχε σχέση με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο χωριό του, κάτι που υποστήριξε και η αλβανική πλευρά;

2. Τι προβλέπεται από τις διακρατικές συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο όταν υπήκοος μιας χώρας δολοφονείται από τις αστυνομικές αρχές άλλης;

3. Προτίθεσθε να καταγγείλετε τις αρχές της Αλβανίας για τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο θέμα;».

Στα ερωτήματα αυτά η κ. Γεροβασίλη απάντησε ως εξής:

«Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4249/2014 (Φ.Ε.Κ. Α' - 73), είναι αρμόδια για την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, καθώς και την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Στο πλαίσιο αυτό, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εκδηλώνονται όλες οι επιβαλλόμενες, κατά περίπτωση, ενέργειες, σε συνεργασία με τους/τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, εθνικούς/ες, ευρωπαϊκούς/ες και διεθνείς συναρμόδιους/ες Φορείς, Υπηρεσίες και Αρχές, αντίστοιχα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass