Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο που χτύπησαν τη φοιτήτρια

Τα έριξαν ο ένας στον άλλον και στην κατ αντιπαράσταση εξέταση

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:57

ΡΟΔΟΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο 19χρονος Αλβανός θα μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών, όπου βρίσκεται και ο 21χρονος Ροδίτης συγκατηγορούμενός του, για λόγους ασφαλείας μετά την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Σύμφωνα με νέα στοιχεία βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο με το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι την άτυχη κοπέλα, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό του δελτίο ο ΣΚΑΪ. Σημειώνεται επίσης ότι η εξέταση DNA δεν δείχνει να εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση.

ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο 19χρονος Αλβανός όσο και ο 21χρονος Ροδίτης αρνούνται να πουν ποιος από τους δύο σκότωσε την άτυχη φοιτήτρια. Και αυτό φάνηκε και στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους ενώπιον της ανακρίτριας. Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον, ο ένας λέει ότι ο άλλος τη σκότωσε... ενώ και οι δύο υποστηρίζουν ότι φοβήθηκαν να αντιδράσουν. Κανένας τους δεν παραδέχεται ότι αυτός χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ ασαφές αφήνουν και το ποιος την πέταξε στα βράχια, όπου βρέθηκε νεκρή. Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τι σκόπευε να κάνει ο άλλος και ότι έτσι βρέθηκαν μπλεγμένοι. Μέχρι στιγμής, συνεπώς, η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της ανακρίτριας των δύο νεαρών δεν έχει καταφέρει να διευκρινίσει πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο ήταν όταν εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση. Ήταν λίγα τα σημεία που συμφώνησαν, καθώς διαφώνησαν σχεδόν σε όλα. Ο 19χρονος είπε πως την Ελένη Τοπαλούδη τη σκότωσε ο 21χρονος και ανέφερε στην ανακρίτρια πως θα έχει τύψεις που δεν θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τη φοιτήτρια. Απο την πλευρά του, ο Ροδίτης, που υπενθυμίζεται ότι είναι γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού, υποστήριξε πως δράστης του εγκλήματος είναι ο νεαρός Αλβανός. Και αυτός είπε στην ανακρίτρια ότι φοβήθηκε να αντιδράσει επειδή δέχθηκε απειλές από τον 19χρονο και ότι στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα επειδή πίστευε πως θα πήγαιναν την κοπέλα σε νοσοκομείο.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΒΓΑ

Οι δύο προφυλακισθέντες νεαροί διαφώνησαν και για τους χρόνους της επίμαχης συνάντησης, όταν άρχισαν να περιγράφουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τα όσα έγιναν στη συνέχεια. Υπήρξε κλίμα έντασης και συνεχώς οι δύο νεαροί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν έτοιμοι να στήσουν καβγά. Στα παράδοξα της κατ' αντιπαράσταση εξέτασης είναι η ομολογία τους ότι υπήρχε ένα μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό η Ελένη Τοπαλούδη. Τέτοια τραύματα όμως δεν βρέθηκαν από τον ιατροδικαστή. Ο 19χρονος υποστήριξε πως με αυτό το μαχαίρι τη χτύπησε ο 21χρονος και το ακριβώς αντίθετο έλεγε ο Ροδίτης. Αμέσως μετά τα χτυπήματα, και οι δύο κατηγορούμενοι συμφωνούν τουλάχιστον στο γεγονός ότι φεύγουν από το εξοχικό σπίτι του Ροδίτη και βάζουν τη φοιτήτρια στο αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου. Την έχουν τυλίξει με ένα σεντόνι. Ο 21χρονος ανέφερε πως πίστευε ότι θα την πάνε σε νοσοκομείο και γι’ αυτό συνεργάστηκε. Σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν αντέδρασε όταν προφανώς διαπίστωσε ότι η διαδρομή δεν είναι αυτή του νοσοκομείου, εκείνος απάντησε: «Γιατί είμαι χαζός. Παίρνω κάποια φάρμακα και δεν καταλαβαίνω πολλές φορές». Ότι θα την πήγαιναν στο νοσοκομείο λέει πως πίστευε και ο 19χρονος. Είπε μάλιστα ότι εκείνος καθόταν πίσω και όταν συνειδητοποίησε πως απομακρύνονται και πηγαίνουν προς τη θάλασσα, φώναξε στον 21χρονο φίλο του, χωρίς να πάρει απάντηση. Για το τι συνέβη όταν έφτασαν στον προορισμό τους, άρχισαν πάλι να λένε τελείως διαφορετικές ιστορίες. Ο 21χρονος ανέφερε: «Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Του είπα "όχι έτσι". Την πέταξε, εγώ δεν βοήθησα, φοβόμουν. Στην αρχή πήγε στα βράχια και την έσπρωξε μετά στον γκρεμό. Ήταν ψυχρός και με απείλησε. Γυρίσαμε και πέταξε τα πράγματα. Δεν είδα τι έκανε, γύρισε μετά από λίγο και φύγαμε. Τις επόμενες ημέρες με είχε από κοντά. Μου είπε διάφορα. Αυτός τη σκότωσε»... Ο 19χρονος, από την πλευρά του, φέρεται να είπε μπροστά στην ανακρίτρια: «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε κι εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά. Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω "πού πας;". Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε "θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου". "Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή", μου είπε ο φίλος μου. Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Οταν γυρίσαμε σπίτι, μου είπε "καθάριζε". Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Επρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα».

ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΒΙΑΣΜΟΣ

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι δεν διαπιστώθηκε «βιασμός» του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, εξέδωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». «Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον 'βιασμό' του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ’ Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται ‘βιασμός’» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Νάγιας Μητσάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Για το θέμα διενεργείται έρευνα μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΔΡΑΣΤΕΣ

Ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο αναγνώρισε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 12 από τους τουλάχιστον 20 κρατούμενους που το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας επιτέθηκαν εναντίον του μέσα στο κελί απομόνωσης των φυλακών Αυλώνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τώρα ο ίδιος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη εκείνων που συμμετείχαν στο περιστατικό αυτοδικίας εναντίον του. Ωστόσο, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και αναμένεται να ληφθούν απολογίες τουλάχιστον από τους κρατούμενους που αναγνωρίστηκαν. Η Εισαγγελέας που προΐσταται των ερευνών μαζί με τους αστυνομικούς αναζητούν αυτόφωρα αδικήματα πέρα από τις απλές σωματικές βλάβες, όπως αυτά της άσκησης παράνομης βίας ή επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην περίπτωση που από την έκθεση των γιατρών προκύπτει σοβαρότητα των τραυμάτων του.

ΠΡΩΤΑ ΒΙΑΙΟΣ

"Για να λειτουργήσει ερωτικά έπρεπε να γίνει βίαιος", αποκαλύπτει η πρώην σύντροφος του 21χρονου Ροδίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στην εκπομπή “Μαζί σου”. "Πριν τρία χρόνια ήμασταν για κάποιους μήνες μαζί, αργότερα χωρίσαμε και πριν 1,5 χρόνο τον συνάντησα ξανά σε μια προσπάθεια να τα ξαναβρούμε, αλλά αυτό δεν έγινε τελικά. Γνωριστήκαμε σε ένα μπαρ. Δεν ήξερα το παρελθόν του, ή τι χαρακτήρας ήταν. Με εμένα ήταν προστατευτικός και δεν υπήρχαν εντάσεις στη σχέση μας… Ήταν σε λογικό πλαίσιο ζηλιάρης. Δεν νευρίαζε ποτέ μαζί μου” σημείωσε. Σε ό,τι αφορά στην ερωτική τους ζωή, η κοπέλα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το να είναι βίαιος ήταν χαρακτηριστικό για την ερωτική του ζωή. Ποτέ δεν έκανε κάτι που δεν ήθελα. Καταλάβαινε πότε να σταματήσει.”

Ο ΚΑΤΙΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ

Μία ημέρα μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για το έγκλημα στη Ρόδο, ο πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός μίλησε για το τι συμβαίνει στις φυλακές. Την ώρα που ακούγονται και γράφονται πολλά για τους άγραφους νόμους των φυλακών και τις περιπτώσεις αυτοδικίας και απονομής δικαιοσύνης από κρατούμενους, ο Αντώνης Αραβαντινός υποστήριξε πως στα σωφρονιστικά καταστήματα την πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι, αφού τους δυνατούς δεν τους πειράζει ποτέ κανείς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά «στους ισχυρούς δεν το κάνανε ποτέ, στους φορτωμένους δεν το κάνανε ποτέ. Πέρασαν άσχημα αυτοί που σιδέρωσαν τις γερόντισσες και πέθαναν; Πέρασαν άσχημα στη φυλακή αυτοί που βίασαν μάνα και κόρη μπροστά στα μάτια του πατρός; Ο αδύναμος θα την πληρώνει πάντα». Μάλιστα μιλώντας για τους κρατούμενους που επιτέθηκαν στον 19χρονο, τράβηξαν βίντεο και στη συνέχεια ένας από αυτούς μίλησε και σε τηλεοπτική εκπομπή είπε «είναι ένα αλλόκοτο κυνήγι της δικής τους χαμένης αθωότητας. Προσπαθούν να αποδείξουν με τη μεγιστοποίηση της αναισχυντίας των άλλων ότι οι ίδιοι είναι λιγότερο ανέντιμοι». Μάλιστα νωρίτερα είχε πει «αν δείτε στο τέλος ποιοι πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν στον νεαρό αυτό θα γελάει ο κόσμος. Ο κατιμάς του πάγκου έχει πάει. Εγώ ξέρω ποιοι είναι στο παράρτημα και για ποιον λόγο ήταν εκεί. Λάφυρο θέλανε. Εκεί το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass