Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική

Δήλωσε ο Καμμένος από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα- Ο Κοτζιάς καλεί Τσίπρα να αποδοκιμάσει τα περί «μυστικής συμφωνίας» με Ζάεφ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 16:06

ΑΘΗΝΑ

Μήνυμα και προς τα Σκόπια αλλά και προς το εσωτερικό...έστειλε από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι όσο υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις στα Σκόπια, η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή, προσθέτοντας ότι η πόρτα της Ελλάδας είναι η πόρτα της Ευρώπης και η πόρτα της Δύσης. Ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Η δήλωση του Πάνου Καμμένου: "Η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και θα πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικά την Ελλάδα μαζί τους, αλλά θα πρέπει παράλληλα να καταλάβουν ότι όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή. Και η πόρτα της Ελλάδας είναι η πόρτα της Ευρώπης και η πόρτα της Δύσης", είπε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ και πρόσθεσε "Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία". "Είμαστε υπερήφανοι και για τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι οι ΕΔ της χώρας παρότι περάσαν δύσκολες, προσωπικές περιπέτειες, με την κρίση μείναν όρθιοι. Μείναν όρθιες με υψηλό ηθικό, με αποφασιστικότητα, με επαγγελματισμό και ενίσχυσαν τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Και χάρη σε αυτήν ακριβώς την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση. Οδηγείται η Ελλάδα σε μια καινούργια μέρα, όπου τα νέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με ευημερία και να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κρίσης που αντιμετώπισαν οι δικές μας γενιές. Είμαστε εδώ στα σύνορα με την πΓΔΜ.

ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Εν τω μεταξύ να αποδοκιμάσει τον Πάνο Καμμένος καλεί ο Νίκος Κοτζιάς τον Αλέξη Τσίπρα μέσω της κίνησης «Πράττω», της οποίας είναι επικεφαλής. Χαρακτηρίζοντας ακροδεξιά μυθεύματα τα περί μυστικής συμφωνίας Κοτζιά - Ζάεφ ενώ χαρακτηρίζει «ύβρι» τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί συναλλαγής με τους ευρωπαίους και ότι έδωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να πάρει τη μη μείωση των συντάξεων. Ολα ξεκίνησαν, όταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε προχθές στη Βουλή ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών εχει πεθάνει από αυτά που λέει ο Ζάεφ. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Οφείλει να το πει δημόσια. Τέτοια συμφωνία όμως εμείς δε γνωρίζουμε» τόνισε ο κ. Καμμένος. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Κοτζιά που με ανακοίνωση του «Πράττω» κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον υπουργό του: «Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωση του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί «πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ». Η δήλωση του εταίρου της Κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών». Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας». *"Η ΝΔ δεν τολμά ούτε να επαναλάβει τα όσα χυδαία είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής, ούτε όμως και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους θρασύδειλους", σημειώνει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. "Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τους ηγέτες που συμμετείχαν στη «συναλλαγή» με τον Πρωθυπουργό, τους οποίους εξάλλου θα συναντήσει στη σημερινή προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος". "Εκτός φυσικά εάν επιλέξει να μην πάει για να γλιτώσει το φιάσκο", καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass