Εξω ο Ριχάρδος και άλλοι 7 με περιοριστικούς όρους

Το σκεπτικό του Δικαστικού Συμβουλίου για την αποφυλάκιση τους

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 16:03

ΑΘΗΝΑ

Την άρση της προσωρινής κράτησης των οκτώ κρατουμένων για την υπόθεση της εξαγωγής χρυσού στην Τουρκία διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο, με βούλευμα που εκδόθηκε, διατάσσει την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μία ημέρα πριν ενημερωθεί από την αρμόδια Αρχή η ανακρίτρια της υπόθεσης ότι η δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο ορίζει για τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά, αλλά και τον -κατά τη δικογραφία- συναρχηγό της ομάδας, Τούρκο συριακής καταγωγής, χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, καθώς και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα. Οι δικαστές φέρονται, επίσης, να μην ορίζουν προθεσμία για την καταβολή της εγγυοδοσίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να καταβάλουν το ποσό για να βγουν από τη φυλακή. Για τους άλλους έξι προφυλακισμένους, το βούλευμα ορίζει μόνο την επιβολή περιοριστικών όρων.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος χρυσού, κάνουν λόγο στο σκεπτικό του βουλεύματος οι δικαστές του συμβουλίου που αποφυλάκισαν τον Ριχάρδο και τους άλλου επτά. Κρίνουν μάλιστα ότι «συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης» ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της λαθρεμπορίας και τις άλλες πράξεις που τους αποδίδονται (σ.σ εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Στο πολυσέλιδο σκεπτικό τους οι δικαστές, υιοθετούν την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ωστόσο, προτείνει την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και του Ριχάρδου, λόγω της νομικής διαμάχης που έχει προκύψει για την στοιχειοθέτηση του αδικήματος της λαθρεμπορίας, η οποία, όπως λέει θα επιλυθεί κατά την διάρκεια της ανάκρισης. Ειδικότερα, οι δικαστές αποφαίνονται ότι «προκύπτει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, αφού παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς τους, συντρέχει υψηλός βαθμός πιθανολόγησης ότι έχουν τελέσει τις διωκόμενες πράξεις , ιδίως ενόψει του ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες χρυσού κατελήφθησαν στην κατοχή των κατηγορουμένων και προορίζονταν για εξαγωγή στην Τουρκία, χωρίς να προκύπτει για αυτά η ύπαρξη φορολογικών παραστατικών σχετικά με την προέλευσή τους και την επ’ αυτών επιμέτρηση φόρων , δηλαδή ΦΠΑ, και (ενδεχομένως) ειδικού φόρου πολυτελείας, με αποτέλεσμα να νοούνται ως λαθρεμπορεύματα. Επειδή όμως, όπως αναφέρουν οι δικαστές, οι κατηγορούμενοι είναι γνωστής διαμονής, και δεν είναι ύποπτοι φυγής, μπορούν να αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναγκαίοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass