Ψηφίζει τον προϋπολογισμό και απειλεί την ΚΟ του Β. Λεβέντη

Ο βουλευτής Ι. Σαρίδης - Θετική ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 16:10

ΑΘΗΝΑ

Η πρώτη έκπληξη στις φετινές τοποθετήσεις των βουλευτών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ήρθε από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε τρεις λόγους για τους οποίους δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρώτος όπως είπε είναι ότι γράφτηκε από Έλληνες, ο δεύτερος ότι ακόμα κι αν δίνει ψίχουλα δίνει, και ο τρίτος ότι ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες. Ακόμα, κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να απαντήσουν μέχρι και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για δανειολήπτες λέγοντας: «Εχουν ενημερωθεί εγκαίρως για την πρότασή μας, όλοι οι γραμματείς των ΚΟ έχουν κοινοποιηθεί στους πάντες και σας έχω ενοχλήσει ο ίδιος προσωπικά για αυτό! Καλώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να μας απαντήσουν ευθέως και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στην πρόταση που έχουμε καταθέσει». Η τοποθέτηση Σαρίδη φούντωσε τα σενάρια για το αν ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων παραμείνει στο κόμμα του ή αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής για το δρόμο που προτίθεται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και αν θα ενταχθεί ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως με την τοποθέτηση Σαρίδη η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση του προϋπολογισμού μετρά έναν επιπλέον βουλευτή πέρα από το άθροισμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ. Η Ενωση Κεντρώων αιφνιδιάστηκε από την τοποθέτηση Σαρίδη και στα πρώτα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το πώς θα αντιδράσουν υπήρξε αμηχανία έως και άγνοια των δηλώσεών του. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Βασίλης Λεβέντης, διότι αν επιλέξει την διαγραφή του κ. Σαρίδη τότε η Ενωση Κεντρώων πέφτει κάτω από τους πέντε βουλευτές και άρα θα σταματήσει να έχει τα προνόμια της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος που απολαμβάνει σήμερα. Από την άλλη όμως είναι δύσκολο να αφήσει το συγκεκριμένο γεγονός να περάσει έτσι, καθώς είθισται κοινοβουλευτικά η ψήφιση του προϋπολογισμού να αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κύκλοι της Ενωσης Κεντρώων ρίχνοντας το γάντι στον κ.Σαρρίδη ανέφεραν ότι ο Βασίλης Λεβέντης δεν προχωρά ποτέ σε διαγραφές και όποιος θέλει να διαλύσει την ΚΟ ας πάρει πάνω του το στίγμα του αποστάτη.

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Θετική ανταπόκριση στο... φλερτ του Γιάννη Σαρίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Αντώνης Μπαλωμενάκης. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μπαλωμενάκης, ανέφερε ότι η πρόταση που έκανε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων αξίζει να συζητηθεί και είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Το μόνο που μένει να φανεί είναι εάν η πρόταση Μπαλωμενάκη είναι προσωπική η είναι μία τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τον μέχρι σήμερα βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων προκειμένου αρχικά να δώσει θετική ψήφο στον προϋπολογισμό και ενδεχομένως στη συνέχεια να ανοίξει η πόρτα για την ένταξη του στο κυβερνών κόμμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass