Κοτζιάς: Μυστική ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 15:14

ΑΘΗΝΑ

Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική και οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, προτείνει στη ΝΔ και στα μικρότερα κόμματα ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, παράλληλα, εκφράζει την πεποίθησή του για σαφή πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας.

Για τα περί κινδύνων από τυχόν αθέτηση σημείων της Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς συνιστά, μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, «να πάψουν κάποιοι να θέλουν η Ελλάδα να μην έχει αυτοπεποίθηση και να συμπεριφέρεται μονίμως ως το θύμα των "μεγάλων σχεδίων" μικρών χωρών, που μάλιστα θέλουν πλέον, να είναι φίλοι μας».

Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές «αν η κυβέρνηση γίνει πιο προσεκτική, ορισμένα μέλη της λιγότερο επιπόλαια και κάποιοι εργαστούν σκληρά και όχι επιφανειακά», αλλά και υπό την προϋπόθεση «να τελειώνει με τους ΑΝΕΛ και να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ορθολογική του συνεργασία με τη δημοκρατική – αριστερή παράταξη», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επικρίνει, τέλος, όσους είχαν επιφυλάξεις στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. «Οι οπαδοί της αδράνειας δεν θέλουν να επεκτείνει η Ελλάδα τα "θαλάσσια εδάφη της" με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γίνει τμηματικά διότι έτσι δείχνει να υποχωρούμε έναντι τρίτων. Η αληθινή υποχώρηση, όμως είναι όταν δεν κάνεις τίποτα στο όνομα του ότι θα έχεις στο ένα ή στο άλλο σημείο δυσκολίες», τονίζει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass