Οι μαθητές «σφυροκόπησαν» την καγκελάριο

Απάντησε για όλα κατά την επίσκεψη της στη Γερμανική Σχολή

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 15:51

ΑΘΗΝΑ

Τη Γερμανική Σχολή επισκέφθηκε τχθες η καγκελάριος της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μαθητές οι οποίοι της έθεσαν και διάφορα ερωτήματα.

Απαντώντας στην παρατήρηση ενός μαθητή ότι υπάρχει η αίσθηση πως οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι λόγω της κρίσης, η καγκελάριος είπε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα που είχαν πάντα. Αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία όταν επανενώθηκε η Γερμανία που θεωρούσε ότι δεν θα μπορούσε να βρει δουλειά και ότι θα είναι στη γωνία. «Όμως η προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα η οποία παραμένει ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την ψήφο της οποίας δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις», προσέθεσε. Σε ερώτημα άλλου μαθητή για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, η οποία οφείλεται στις οικονομικές ανισότητες, η Μέρκελ είπε ότι «τα αίτια είναι πολλά, ωστόσο στην Ευρώπη υπάρχουν μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κονδύλια για τους πολίτες και πάντως πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε θέματα καινοτομίας, ψηφιοποίησης και στο δημογραφικό, το οποίο υποθηκεύει το μέλλον της Ευρώπης». Ερωτηθείσα σχετικά με τον ευρωπαϊκό στρατό, απάντησε ότι η Ευρώπη εργάζεται στην κατεύθυνση αυτή, προσθέτοντας πως το σημαντικότερο στο θέμα αυτό είναι να μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο μέχρι να γίνει το μεγάλο ποιοτικό άλμα. Επίσης αναφερόμενη σε ερώτημα άλλου μαθητή για το Brexit, η καγκελάριος είπε ότι δεν θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι το προσφυγικό, λόγω των διαφόρων απόψεων που επικρατούν στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε. Απαντώντας σε ερώτημα άλλου μαθητή σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, είπε ότι η ένταξη των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, κάτι που είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας, η οποία είναι άμεση γείτονας και έχει κάθε συμφέρον στη σταθεροποίηση των χωρών αυτών. Ερωτηθείσα «αν η Τουρκία η οποία έχει προβλήματα Δημοκρατίας μπορεί να παραμένει ακόμη υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», απάντησε ότι η ίδια προσωπικά δεν ήταν ποτέ υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας. «Αυτήν την υπόσχεση την είχε δώσει στο παρελθόν ο καγκελάριος Αντενάουερ επειδή είναι πολύ κοντά στην Ευρώπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass